Michael Vi / Shutterstock.com

Nieuws Impossible Foods

Impossible Foods gaat door met ophalen van miljoenen

5 November 2021 - Kimberly Bakker

De op één na grootste producent van vleesvervangers, Impossible Foods, bereidt een nieuwe financieringsronde voor. Dat meldt het deze week. Daarmee moet wederom $500 miljoen worden opgehaald. Is de ronde succesvol, dan gaat het bedrijf qua waardering zijn grootste concurrent – Beyond Meat – voorbij.

Impossible Foods, een van de grootste namen op het gebied van plantaardige vervangers, gaat gewoon door met het ophalen van miljoenen. Het bedrijf kondigde deze week aan bezig te zijn met een nieuwe financieringsronde, waarmee wederom $500 miljoen opgehaald moet worden. In het eerste kwartaal van 2020 haalde de producent van vleesvervangers ook al $500 miljoen op, in een financieringsronde geleid door Mirae Asset Global Investments. Vijf maanden later - in augustus - haalde het vervolgens nog eens $200 miljoen op. Bill Gates is een van de investeerders die toentertijd een flinke duit in de zak deed.

Beyond Meat voorbij
De voorwaarden van de nieuwe financieringsronde zijn nog niet bekendgemaakt. Maar, als deze succesvol verloopt, dan komt de waardering van het bedrijf uit op $7 miljard. Zo meldt Bloomberg. Daarmee gaat het de grootste concurrent, Beyond Meat, voorbij. De beurswaarde van dat bedrijf staat vandaag de dag op $6,4 miljard. De aandelen van Beyond Meat zijn wel dalende, gezien de omzet naar verluidt lager uitkomt dan eerder verwacht. Dit door een daling in de orders en operationele uitdagingen als gevolg van de coroancrisis.

Daarnaast gaan al een tijd geruchten dat Impossible Foods een beursgang voorbereid. Daarbij streeft het naar een waarde van $10 miljard. Dat zou voor Beyond Meat een flinke klap kunnen betekenen, gezien Impossible Foods er op dit moment financieel beter voor staat.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Interview Miek Schlangen

'Structuur vleesvervangers kan stukken beter'

Nieuws Vlees & Eiwit

Frans verbod plantaardige vleesnamen uitgesteld

Nieuws Vlees & Eiwit

Veganuary garandeert niet langer succes op vegamarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden