Michael Vi / Shutterstock.com

Nieuws Impossible Foods

Impossible Foods gaat door met ophalen van miljoenen

5 November 2021

De op één na grootste producent van vleesvervangers, Impossible Foods, bereidt een nieuwe financieringsronde voor. Dat meldt het deze week. Daarmee moet wederom $500 miljoen worden opgehaald. Is de ronde succesvol, dan gaat het bedrijf qua waardering zijn grootste concurrent – Beyond Meat – voorbij.

Impossible Foods, een van de grootste namen op het gebied van plantaardige vervangers, gaat gewoon door met het ophalen van miljoenen. Het bedrijf kondigde deze week aan bezig te zijn met een nieuwe financieringsronde, waarmee wederom $500 miljoen opgehaald moet worden. In het eerste kwartaal van 2020 haalde de producent van vleesvervangers ook al $500 miljoen op, in een financieringsronde geleid door Mirae Asset Global Investments. Vijf maanden later - in augustus - haalde het vervolgens nog eens $200 miljoen op. Bill Gates is een van de investeerders die toentertijd een flinke duit in de zak deed.

Beyond Meat voorbij
De voorwaarden van de nieuwe financieringsronde zijn nog niet bekendgemaakt. Maar, als deze succesvol verloopt, dan komt de waardering van het bedrijf uit op $7 miljard. Zo meldt Bloomberg. Daarmee gaat het de grootste concurrent, Beyond Meat, voorbij. De beurswaarde van dat bedrijf staat vandaag de dag op $6,4 miljard. De aandelen van Beyond Meat zijn wel dalende, gezien de omzet naar verluidt lager uitkomt dan eerder verwacht. Dit door een daling in de orders en operationele uitdagingen als gevolg van de coroancrisis.

Daarnaast gaan al een tijd geruchten dat Impossible Foods een beursgang voorbereid. Daarbij streeft het naar een waarde van $10 miljard. Dat zou voor Beyond Meat een flinke klap kunnen betekenen, gezien Impossible Foods er op dit moment financieel beter voor staat.

foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.
Ook Danish Crown betreedt de vegetarische markt

Nieuws Vlees

Ook Danish Crown betreedt de vegetarische markt

Redefine Meat gaat in Best vlees maken met 3D-printer

Nieuws Redefine Meat

Redefine Meat gaat in Best vlees maken met 3D-printer

Beyond Meat hard onderuit op de beurs

Nieuws Vleesvervangers

Beyond Meat hard onderuit op de beurs

Karma Kebab ziet nieuwe markt voor knolselderij

Interview Karma Kebab

Karma Kebab ziet nieuwe markt voor knolselderij

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief