Shutterstock

Nieuws Kweekkaas

Kweekkaas levert bedrag van 50 miljoen dollar op

Dinsdag 11:00 uur

Het Duitse Formo, dat actief is in de productie en ontwikkeling van kweekkazen, heeft met succes een investering opgehaald voor verdere ontwikkeling. Investeerders leggen maar liefst $50 miljoen in. Voor zover bekend is het een recordbedrag voor een bedrijf actief in 'food-tech'.

Formo heeft zichzelf het doel gesteld om tegen 2030 ongeveer 10% van het zuivelschap te hebben vervangen met producten die gebruik maken van de technologie van het bedrijf. Het gelooft dat technologische ontwikkelingen uiteindelijk voor een beter voedselsysteem zorgen. Formo stelt dat met de nieuwe investering 'voordelen voor klimaat, dierenwelzijn, volksgezondheid en voedselsysteem dichterbij zijn dan ooit'.

Nieuwe techniek
Formo is sinds 2019 actief op de markt van kweekkazen. De productie vindt plaats door middel van micro-organismes. Deze bevatten genetische informatie om, onder de juiste omstandigheden, melkachtige proteïnen te creëren. Als het organisme voldoende materiaal heeft aangemaakt, wordt die geoogst. Het product wordt verrijkt met plantaardige vetten, zout en koolhydraten. Als laatste stap wordt - door middel van fermentatie - een stollingsproces in gang gezet, waardoor een herkenbare kaasstructuur ontstaat.

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Plantaardige eiwitten blijven voorlopig duur

Analyse Plantaardige eiwitten

Plantaardige eiwitten blijven voorlopig duur

2030: wereld staat bol van de plantaardige voeding

Achtergrond Plantaardig

2030: wereld staat bol van de plantaardige voeding

Nieuwe plantaardige drank: aardappelmelk

Nieuws Vegan

Nieuwe plantaardige drank: aardappelmelk

'Gele erwten zijn de ideale grondstof voor ons ijs'

Interview AERT

'Gele erwten zijn de ideale grondstof voor ons ijs'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief