Meer nieuws

suiker

Markt Starter Grondstoffen

Suiker bereikt hoogtepunt in Londen, olie stijgt ook

De tarweprijs blijft maar dalen en ook de sojabonen verloren woensdag waarde. Suiker steeg juist en bereikte in Londen het hoogste punt in meer dan zes maanden.  Dit is de Markt Starter van 23 maart 2023.
Donderdag 08:00 uur
tarwemeel tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Tarweprijs lijkt bodem nog niet bereikt te hebben

De tarweprijs lijkt de bodem nog niet bereikt te hebben. Wederom sloot de koers dinsdag lager en vandaag lijkt het die daling voor te zetten. Verbeterd weer en een langer graanakkoord blijven de prijs goed doen.
Woensdag 17:10 uur
koffie

Analyse Grondstoffen

Stijgende koffieprijs onder druk door hoge voorraden

De koffieprijzen zaten de afgelopen week in de lift en bereikten dinsdag het hoogste punt in een week tijd. Met name de onrust op de financiële markten zorgde een tijdlang voor zorgen over de vraag naar een luxe product als koffie. 
Woensdag 16:15 uur
palmolie

Analyse grondstoffen

Palmolieprijs neemt onverwachte positie in

Palmolie is deze week in ongebruikelijk vaarwater terecht gekomen, want voor het eerst in zo'n 25 jaar kwam de prijs boven die van zonnebloem- en koolzaadolie uit. Hoofdzakelijk door bewegingen op de markten voor andere olies.
Woensdag 14:00 uur
melkpoeder

Analyse Grondstoffen

Melkpoedermarkt aanhoudend onder druk

De dalende tendens op de melkpoedermarkt blijft doorzetten. Na een korte opleving in februari is de neerwaartse lijn weer ingezet.
Woensdag 10:30 uur
soja - food

Markt Starter Grondstoffen

Hogere sojaoogst verwacht, olieprijs in de lift

De koers van sojabonen daalt door een hogere oogstverwachting, de prijs van koffiebonen herstelt zich door minder economische zorgen en Brent-olie wordt duurder door meer vraag uit China. Dit is de Markt Starter van 22 maart 2023.
Woensdag 08:00 uur
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Hevige hagel- en regenval beschadigt Indiase tarwe

De tarwekoers op de Matif is maandag lager gesloten, maar lijkt dinsdag ietwat te herstellen. Op de CBoT in Chicago daalde de prijs eveneens en ook daar lijkt die trend voort te zetten. Voor beide koersen geldt dat de verlenging van de graandeal als prijsplafond werkt.
21 Maart 2023
boter

Nieuws Zuivelbusiness

Zuivelprijzen op Global Dairy Trade opnieuw lager

De prijzen van zuivelfabricaten als boter, kaas en melkpoeder hebben op de Global Dairy Trade die vandaag plaatsvond behoorlijk ingeleverd.
21 Maart 2023
suiker

Analyse grondstoffen

Hoge suikerproductie zegt de prijsnotering niets

De mondiale suikerproductie zal komend seizoen een stuk hoger liggen dan de consumptie, zo is de verwachting. Echter drukt de positieve balans maar weinig op de huidige torenhoge suikerprijs. Op de FAO Food Price Index staat suiker op het hoogste punt in 6 jaar.
21 Maart 2023
De Fryske

Nieuws Ondernemen

De Fryske werkt samen met Vogelbescherming

Kaasmaker de Fryske kondigt een samenwerking aan met Vogelbescherming Nederland. Het kaasconcern zet zich al langer in voor vogelvriendelijke kaasproductie, maar zet met de actieve samenwerking een nieuwe stap om de rest van de keten mee te krijgen.

21 Maart 2023
palmolie

Markt Starter Grondstoffen

Soja, palmolie en koffie lopen in prijs op

De prijzen van tarwe, suiker, koffie bewegen om uiteenlopende redenen omhoog. De gemene deler op de grondstoffenmarkt is de onzekere situatie omtrent corona in China. Dit drukt bijvoorbeeld de palmolieprijs. Als we kijken naar energie dan daalt aardgas, maar trekt de olieprijs wel aan.
21 Maart 2023
graankorrels graanverwerking graan - food

Analyse Grondstoffen

Tarwenoteringen onder druk door graandeal

Het hoge woord is er uit en de graandeal tussen Oekraïne en Rusland is afgelopen zaterdag verlengd. Geen verrassing zou je denken, maar de onzekerheid is nog niet helemaal opgeklaard. Al doet met name de tarwenotering een stapje naar beneden. Rusland sorteert al wel een beetje voor op acties die het land later kan nemen.
20 Maart 2023
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Zonnebloemolie in wachtmodus na graandeal

Ook de markt voor zonnebloempitten en olie wordt beïnvloedt door het verlengen van de graandeal. De wachtperiode van slechts zestig dagen heeft meerdere implicaties voor de olieproductie dan bij sommige andere grondstoffen het geval is.
20 Maart 2023
Cacao

Analyse Grondstoffen

Cacao duurder door zwakke export en dollar

Het mei-contract cacao op de ICE bereikte afgelopen week het hoogste punt in een week tijd. Het maartcontract sloot afgelopen week en bereikte het hoogste punt in drie maanden tijd.  
20 Maart 2023
bakkerij bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Suiker en zuivel duurder, tarwe goedkoper

De granendeal is verlengd. Voor hoe lang precies, is nog niet bekend. Maar een akkoord is bereikt en dat is goed nieuws voor de wereldwijde tarwemarkt. De suikermarkt beweegt mee met de oliemarkt en room en boter zijn opnieuw wat duurder geworden. 
20 Maart 2023
tarwe - food

Markt Starter Grondstoffen

Graandeal verlengd, deal bank rond, rust keert terug

De granendeal is verlengd, vermoedelijk voor 60 dagen, mogelijk langer. Dat is nog niet bekend. Op de  grondstoffenmarkt lijkt de rust enigszins teruggekeerd met de overname van Credit Suisse door UBS. Dit is de Markt Starter van 20 maart 2023.
20 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox