Meer nieuws

varkensvlees

Nieuws Vleestarieven

Mexico opent markt voor Zuid-Amerikaans vlees

Door hoge inflatie opent Mexico zijn markt voor Argentijns en Braziliaans vlees. Binnenkort kunnen Mexicaanse bedrijven weer rundvlees uit Argentinië en varkensvlees uit Brazilië importeren.
Dinsdag 15:00 uur
rundvlees

Nieuws Vleesflits

Rundvleesprijs niet in de ban van kerst

Kerst ligt in het vooruitzicht. In tegenstelling tot voorgaande jaren leidt dit nog niet tot een hogere rundvleesprijs. Dit vertelt marktredacteur Matthijs Bremer in de vleesflits van deze week. Daarin schetst hij ook kort de achtergronden in de markt.
Dinsdag 13:00 uur
graanexport tarwe

Analyse Grondstoffen

Graanmarkt krijgt een tik door onrust in China

De prijzen op de granenmarkt zetten een stap omlaag. Als gevolg van het strenge Chinese coronabeleid - en de daaropvolgende protesten - krijgen de grondstoffenmarkten een tik. Ook op de granenmarkt wordt dit gemerkt. Wat is de impact op deze markt wanneer onrust ontstaat bij één van de grootste kopers?
Maandag 17:00 uur
Cacao

Analyse Grondstoffen

Hogere cacaoprijs door overstromingen en staking

De cacaoprijzen zitten in de lift sinds de vorige analyse twee weken gelden. De zwakkere dollar en een staking van havenarbeiders in Ivoorkust duwen de prijs omhoog. 
Maandag 15:40 uur
bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Matif tarwe duurder, aanbod suiker groter

De prijs voor het decembercontract tarwe op de Matif staat lager ten opzichte van een week geleden, na een daling begin vorige week, maar zit inmiddels alweer een aantal dagen in de lift.
Maandag 13:00 uur
china Coronavirus covid-19 coronaprotest

Trend Markt Starter

Coronaprotesten zorgen voor dalende koersen

Een nieuwe week op de grondstoffenmarkt. Op de markten staan de protesten in de Chinese steden tegen het strenge coronabeleid centraal. Het wordt later deze week koud wat mogelijk invloed zal hebben op onder meer de gasprijs. Dit is de Markt Starter van maandag 28 november 2022.
Maandag 06:44 uur
pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Pluimveevlees

Britse pluimveesector slachtoffer eigen succes

Het rommelt op de Britse pluimveesector. Door de hoge inflatie groeit de vraag naar kip sneller dan het aanbod en door de hoge inkoopprijs nemen Britse supermarktketens minder vlees af bij pluimveehouders. De Britse overheid overweegt in te grijpen, maar toch is het niet gezegd dat de situatie op de lange termijn verbetert. Door Brexit kan het wel eens moeilijker worden om kippenvlees uit de Europese Unie te importeren.
25 November 2022
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Tarweprijzen omhoog voor het weekend

Vlak voor het weekend staan de tarweprijzen op de Matif hoger. De koers van het decembercontract tarwe op de CBOT is momenteel relatief vlak. Daar lag de handel donderdag stil.
25 November 2022
soja

Analyse Grondstofupdate

Weerbericht laat zich gelden op grondstofmarkt

De tarwemarkt is wat moeilijk te duiden. Een opleving na een opvallende koopgolf van afnemers uit de VS in de EU, deed de prijs stijgen om vervolgens weer net zo makkelijk te dalen. De noteringen van soja en gas lijken de weerberichten te volgen. 
25 November 2022
eieren

Analyse Eieren

Oververhitte eiermarkt neemt nu gas terug

De eierprijzen speerden in de afgelopen weken omhoog, maar de markt neemt nu gas terug. Tegelijkertijd zijn de tekorten nog altijd nijpend, met name in het Verenigd Koninkrijk waar lege schappen nog altijd aan de orde zijn. De Britten eieren willen gaan importen vanaf het Europese vasteland. Daarmee wordt de vraag nog groter.
25 November 2022
kaas

Analyse Zuivel

Kaasprijs krijgt klappen op verwarde markt

Goudse en Edammer foliekazen kregen deze week harde klappen te verduren in de markt. Producenten zien de vraag naar het product dalen en moeten meer moeite doen voorraadvorming te voorkomen. Soms betekent dit genoegen nemen met lagere prijzen, al doet het pijn en gaat dit ook de boeren raken.
25 November 2022
soja - food

Analyse Markt Starter

Vertraging in Argentinië en lagere energieprijzen

Een relatief korte marktstarter vandaag, vanwege Thanksgiving Day gisteren was er donderdag geen handel op de Amerikaanse beurzen. Ook werd bekend dat India overweegt de exportlimiet voor suiker te verruimen, daalde de koers van palmolie in Maleisië en loopt de Argentijnse soja fixe vertraging op. Dit is de marktstarter van vrijdag 25 november 2022. 
25 November 2022
export schip

Analyse Grondstoffen

Minder graanschepen vertrokken uit Oekraïne

Op de CBOT is er vandaag 24 november geen handel vanwege Thanksgiving Day. In Parijs gaat het leven echter gewoon door, daar staat de Matif tarwe in de tweede helft van de donderdagmiddag lager.
24 November 2022
suiker

Analyse Suiker

India zet deur op kier voor meer suikerexport

De afgelopen maanden was er veel te doen rondom de suikerexport in India, dat maar moeizaam van de grond kwam. Inmiddels lijkt er behoorlijk meer aanbod op de wereldmarkt te komen en zijn ook de eerste contracten naar Europa gesloten.
24 November 2022
china Coronavirus

Analyse Markt Starter

Markten in de ban van Chinese coronagolf

Vandaag is het Thanksgiving Day in de VS, waardoor er geen handel is op de Amerikaanse beurzen. Op de Matif daalt de tarwekoers scherp en zorgen over de coronagolf in China blijven de markt beheersen. Dit is de Markt Starter van donderdag 24 november 2022.
24 November 2022
combine tarweoogst Argentinië

Analyse Grondstoffen

Zorgen over Argentijnse tarwe, koersen in het rood

De tarweprijzen op de Matif en de CBOT staan woensdagmiddag in het rood. Zorgen over de toegenomen concurrentie uit Europa en omstreken drukken de prijzen in Chicago omlaag. 
23 November 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief