Meer nieuws

tarwe - food tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Tarwe in de uitverkoop op de termijnmarkten

Tarwe deed een flinke stap terug afgelopen handelssessie. Deels komt dat door tegenvallende export, maar er speelt meer op. Russische exporteurs hebben overigens geen boodschap aan wat er in Parijs en Chicago gebeurt. In de VS blijft wintertarwe voor de nieuwe oogst het goed doen. In maïs en soja blijft Zuid-Amerika de stemming bepalen.
Dinsdag 12:15 uur
koffiebonen

Markt Starter Grondstoffen

Koffie en suiker winnen, soja en tarwe verliezen

De tarweprijs daalde scherp en ook soja werd goedkoper, hoewel het inzaaien in Brazilië traag verloopt. De Braziliaanse suikerproductie zit in de lift en de koffievoorraden zijn nog steeds krap. Dit is de Markt Starter van 28 november 2023.
Dinsdag 07:24 uur
graanexport graan - agri

Analyse Grondstoffen

Oekraïense graanexport blijft een moeilijk thema

Concurrentie van graan uit het Zwarte Zeegebied wordt als een van oorzaken genoemd voor de matige stemming op de Matif. Kijken we naar de exportcijfers uit Oekraïne, dan strookt dat niet met elkaar. Rusland gebruikt graan om medestanders te werven in Afrika. 
Maandag 17:00 uur
Nestle Cacao

Analyse Grondstoffen

Cacaoprijzen blijven stijgen door slecht weer in Afrika

De cacaoprijzen zijn de afgelopen week gestegen. Dit komt onder meer door slecht weer in West-Afrika dat de productie beperkt. 
Maandag 16:00 uur
bakkerij Deeg bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Goede oogst maken tarwe en suiker goedkoper

De tarwe- en suikerprijzen zijn de afgelopen week gedaald. Onder meer door een goede Oekraïense graanoogst en een sterke Braziliaanse suikeroogst. Boter en room blijven relatief duur en in prijs stijgen. 
Maandag 15:00 uur
sojaoogst

Marktupdate Grondstoffen

Volatiliteit in grondstoffen wordt er niet minder op

De tegenstellingen zijn groot op de grondstoffenmarkt. Spelers op de tarwemarkt hebben nauwelijks aandacht voor de weersverwachtingen terwijl soja alle kanten op gaat door wel of niet een buitje in Brazilië. In ruwe olie zien we een soortgelijk fenomeen. Wordt de prijs vraag- of aanbodgestuurd?
Maandag 14:30 uur
koolzaad

Analyse Grondstoffen

Onverwacht snelle omslag in markt koolzaadolie

Degenen die hebben gewacht met de koop van koolzaadolie voor humaan gebruik, zien hun geduld momenteel beloond. Het grootste deel van het jaar was koolzaadolie relatief sterk geprijsd, de laatste weken staat de prijs merkbaar onder druk. Daarmee wijkt koolzaadolie ook nog eens af van de meeste andere eetbare oliën.
Maandag 14:00 uur
melk supermarkt Verenigde Staten

Analyse Grondstoffen

Amerikanen drinken steeds minder melk

De hoeveelheid geld die Amerikanen wekelijks uitgeven aan melk is dalende. Steeds vaker wordt er gekozen voor plantaardige of lactose vrije melk. In totaal daalt de gemiddelde consumptie van melkproducten.
Maandag 09:55 uur
soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Argentijnse boeren houden soja na verkiezingen vast

De Australische tarweoogst valt lager uit, Argentijnse boeren houden soja op zak, in Vietnam daalt de koffieoogst en de energieprijzen dalen. Dit is de Markt Starter van maandag 27 november 2023.
Maandag 08:03 uur
graanexport vrachtschip

Analyse Grondstoffen

'Nieuwe regels Oekraïne zet graanexport op het spel'

In de VS is gisteren Thanksgiving gevierd en lag de CBoT stil. Het was daarvoor op de termijnmarkten een rustige dag. Dat wil niet zeggen dat er verder niets gebeurde. In Oekraïne maken exporteurs zich grote zorgen over nieuwe exportregels en in Argentinië is het een nieuw verkozen president die voor opschudding zorgt. 
24 November 2023
Kalkoen Thanksgiving

Markt Starter Grondstoffen

Thanksgiving brengt rust op grondstoffenmarkt

Thanksgiving heeft voor een rustige dag gezorgd op de grondstoffenmarkt. In Londen daalde de robustakoers scherp en zat suiker in de lift. De gasprijs steeg door de komst van kouder weer naar Europa. Dit is de Markt Starter van 24 november 2023.
24 November 2023
kaas

Analyse Grondstoffen

Verder oplopende kaasprijs schrikt kopers niet af

Voor de kaasproducenten was er deze week weer goed nieuws, maar voor de kopers niet. De prijs voor Goudse en Edammer foliekaas krijgt opnieuw een stevige duw omhoog. Niet naar het niveau van vorig jaar, maar wel naar een hoogtepunt dit jaar.
23 November 2023
Haver

Analyse Grondstoffen

Europese haverproductie hoger ingeschat

Het meest recente Grains World Markets and Trade-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw laat weinig nieuws zien op de havermarkt.
23 November 2023
soja - food

Analyse Grondstoffen

Tegenstrijdige berichten ontregelen sojamarkt

Soja blijft behoorlijk volatiel door tegenstrijdige berichten uit Zuid-Amerika. In het Zwarte Zeegebied blijft het onrustig, maar de tarwemarkt reageert daar maar lauw op. Van een oorlogspremie in de prijzen lijkt bijna geen sprake meer te zijn.
23 November 2023
real

Markt Starter Grondstoffen

Braziliaanse real doet zich gelden in grondstoffen

In de VS wordt vandaag de kalkoen aangesneden voor Thanksgiving. Een verlate reactie op een Russische aanval stuwt de tarweprijs op de CBoT omhoog. Regen brengt verlichting in Brazilië en een zwakke real maakt suiker goedkoper.
23 November 2023
koffiebonen

Analyse Grondstoffen

Regen brengt arabicakoffie verlichting

De arabicaprijs op de ICE is de afgelopen week gedaald. De ICE koers van robusta steeg juist scherp. Na verzengende hitte zorgde regen voor verkoeling in Brazilië. 
22 November 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox