Michael Vi / Shutterstock.com

Nieuws Vleesvervanger

Vleesvervangers presteren beter in het vriesvak

25 Augustus 2022 - Max van der Heijden

De verkopen van plantaardige vleesvervangers in de Verenigde Staten laten een bijzondere beweging zien. De vleesvervangers in het koelvak vinden minder aftrek, terwijl bevroren vleesvervangers juist meer verkocht worden. Dat meldt Food Navigator op basis van onderzoek van IRI en 210 Analytics. 

Die laatste partij is het opgevallen dat Amerikaanse supermarkten en andere verkooppunten vleesvervangers van het vleesschap naar het vriesvak hebben verhuisd. Ook viel het hen op dat hoewel klanten meer geld uitgeven aan vleesvervangers, er minder afzet is waardoor de verkopen alsnog dalen. 

In totaal steeg de omzet van alle vleesvervangers met 7,6%, maar het verkochte volume daalde met 5,1%. De omzet van gekoelde vleesvervangers daalde met 14,6% en het volume met 15,3%. De verkopen van de bevroren vleesvervangers stegen met 9%, maar het volume daalde met 0,3%. 

Ter vergelijking: de verkopen van verpakt vlees zoals biefstuk, ham en spek stegen met 5,6%, maar de afzet daalde met 1,3%. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Analyse Vlees & Eiwit

Frans verbod op vleesnaam vleesvervanger mag niet

FB TV Karin Lowik

Vleesvervangers boren weer nieuwe doelgroep aan

Analyse Vlees & Eiwit

Vleesvervangers zonder vleesequivalent in trek

Opinie Ceel Elemans

Hybride gehaktbal helpt consument bewuster eten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden