Shutterstock

Nieuws Duitsland

Curryworst vervangen door spaghetti bolognese

18 Mei 2021 - Kimberly Bakker

De traditionele Duitse curryworst was vorig jaar niet het meest gegeten fastfoodmaal in de gemiddelde bedrijfskantine van Duitsland. Het heeft die plek na maar liefst 28 jaar af moeten staan aan een andere klassieker: spaghetti bolognese. Dat maakt cateraar Apetito, die jaarlijks de eetgewoonten in het land analyseert, bekend.

In Duitsland was curryworst, een in stukken gesneden gegrilde worst met kerriesaus of curry, al jaar en dag het meest gegeten fastfoodgerecht in de Duitse bedrijfskantine. Daar is vorig jaar verandering in gekomen. In 2020 is de worst – na 28 jaar – zijn toppositie kwijtgeraakt aan een andere klassieker. Namelijk: spaghetti bolognese. Op plek drie staat pasta-pesto. Dit toont volgens Apetito aan dat er ook een verschuiving zichtbaar is naar meer vegetarische gerechten. In de top tien staat namelijk ook een vegetarische Indiase curry.

De cateraar heeft ook gekeken naar de voorkeuren op scholen en kinderdagverblijven en onder de senioren in Duitsland. Op de Duitse scholen werd vorig jaar het vaakste vegetarische linzensoep en rijst met kalkoen voorgeschoteld. Bij de senioren lag de voorkeur in het 'fastfoodmaal' op runderrollade en sperziebonen met rundvlees.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden