Dossier | Dossier Energiecrisis

brood bakkerij

Nieuws TEK-regeling

Kabinet schrapt drempel verbruik voor energiesteun

De verbruiksdrempel voor mkb'ers om in aanmerking te komen voor de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) vervalt. Dit heeft Micky Adriaansens, de minister van Economische Zaken, gisteravond (10 november) gezegd in de Tweede Kamer.
11 November 2022
brood bakkerij graan - food

Nieuws MKB

Steun energiekosten nu bij 7 procent van omzet

Het kabinet heeft de voorwaarden voor de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aangepast. Waar de energierekening van energie-intensieve mkb'ers eerder minimaal 12,5% van de omzet moest bedragen, is dat nu 7%. De overige voorwaarden blijven vooralsnog zoals in oktober aangekondigd.
9 November 2022
energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Elektriciteit

Stroomprijs laag door hoge productie groene energie

Door dalende prijzen van fossiele brandstoffen en gunstige opbrengsten uit hernieuwbare bronnen blijft de stroomprijs laag. Toch is er duidelijk nog spanning op de markt. Een korte dip in de productie van groene energie zorgde namelijk voor duidelijke piek van de stroomprijs. . 
8 November 2022
gas

Analyse Energie

Gasprijs bereikt bodem en veert weer op

Na een lange periode van dalingen lijkt de koers van de TTF zijn weg naar boven weer te hebben gevonden. De prijzen blijven laag. Maar na een maand van optimisme over de beschikbaarheid van aardgas komende winter, begint het besef in te dalen dat de crisis nog niet helemaal is afgewend. Daarnaast ontstaan voorzichtige signalen dat gasbesparing en LNG-importen stroever beginnen te lopen. 
2 November 2022
energie elektriciteit energieprijs

Analyse Elektriciteit

Elektriciteitsprijs stijgt door hogere gasprijs

Vorige week was de elektriciteitsprijs vrij stabiel. Tussen maandag en zondag verschilden de prijzen op de EPEX-Spot niet meer dan €50. De grote productie van groene energie en een lage gasprijs drukten de prijs van elektriciteit, tenminste tot maandag 31 oktober. Door de hoge gasprijs steeg de prijs van elektriciteit sterker dan de rest van de week.
1 November 2022
olietanker gas LNG tanker

Analyse Aardgas

Gasprijs gezakt, gevaar niet geweken

De daling van de gasprijs zette vorige week door, maar de notering op de TTF begint nu wat te stabiliseren. De gascrisis lijkt daarmee afgewend. Verschillende analisten waarschuwen dat dit nog zeker niet het geval is. De grote aanvoer van LNG, de relatief grote Europese voorraad en het zachte weer pakken gunstig uit, maar voldoende gas voor de hele winter is geen zekerheid.
26 Oktober 2022
energie elektriciteit

Nieuws Peilingen

Kiezers: politiek heeft geen oplossing energiecrisis

In de laatste politieke peilingen van deze week zakt de BoerBurgerBeweging (BBB) een tikje terug, maar de partij van Caroline van der Plas blijft nog altijd op een enorme winst staan. De huidige regeringscoalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zakt volledig door het ijs.
21 Oktober 2022
bakkerij oven energiecrisis

Nieuws Energiekosten

Bakkers zetten lobby betere energiecompensatie voort

de voorgestelde regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) voor energie intensieve mkb-bedrijven voldoet niet volgens de bakkerorganisatie NBOV. 'Hier heeft niemand wat aan', aldus voorzitter Arend Kisteman. Hij blijft met MKB-Nederland strijden voor een betere regeling.
17 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief