Dossier | Inflatie

koffie

Nieuws Inflatie

Europees kopje koffie meer dan 16 procent duurder

Het dagelijkse kopje koffie is voor veel mensen een stukje duurder geworden. Eurostat, het Europese statistiekbureau, meldt dat de prijs van een kopje koffie in de EU in augustus gemidddeld 16,9% hoger lag dan een jaar eerder. Dat jaar was de koffieprijs 0,5% hoger dan in 2020. 
Vandaag 15:45 uur
euro betalen inflatie voedselprijs pinnen

Nieuws Inflatie CBS

Effect voeding iets kleiner in Nederlandse inflatie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de inflatie in Nederland voor september becijferd op 14,5%. Dit is hoger dan het percentage van de geldontwaarding in augustus, die uitkwam op 12%.
Vandaag 11:55 uur
brood

Nieuws Energie

Foodindustrie wil actie zien tegen hoge energiekosten

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) maakt zich grote zorgen over de voorbestaan van veel haar leden, de ver- en bewerkers van foodproducten. Volgens de FNLI komt de foodindustrie door de explosief gestegen energiekosten steeds meer in het nauw. 
Maandag 09:15 uur
euro inflatie

Opinie Han de Jong

Verschrikkelijk dat hoge inflatiecijfer, heel erg triest

Ver-schrik-ke-luk. Een dramatisch cijfer, anders kan je het niet noemen. Volgens de Europese HICP-maatstaf bedroeg de inflatie in ons land in september 17,1%. In augustus was het nog 13,6%. Uiteraard was het een record op deze maatstaf. En uiteraard was energie de grote boosdoener: +113,8% jaar-op-jaar, tegen 'slechts' 88,4% in augustus.
Vrijdag 16:10 uur
inflatie

Nieuws CBS

Nieuw inflatierecord, prijs voeding stijgt minder hard

Het inflatierecord van Nederland is in september opnieuw verbroken. Volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) was de inflatie deze maand 17,1%. In augustus stegen de prijzen van consumentenproducten op jaarbasis nog 13,7% volgens de HICP. Dit meldt het CBS.
Vrijdag 10:30 uur
Arizona Iced Tea

Analyse AriZona Iced Tea

Veel wordt duurder in de VS, AriZona Iced Tea niet

Alles is duurder geworden, in Nederland, maar ook in de VS. Alles behalve een blikje Arizona Iced Tea dat al sinds 1997 $0,99 kost. Dat jaar werd de prijs voor het eerst op het blikje gedrukt. En er is geen sprake van krimpflatie. Als de prijs van het blikje was gecorrigeerd voor inflatie zou die nu $1,84 moeten kosten. 
Vrijdag 08:00 uur
brood bakkerij

Nieuws Energiecrisis

Bakkers en slagers kunnen de prijzen niet verhogen

Brancheverenigingen Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) hebben ontzet gereageerd op het nieuws dat het ministerie van financiën geen economische redenen ziet om het mkb te steunen. 
27 September 2022
zuivel supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Zuivelprijzen

Forse verschillen in zuivelinflatie binnen EU

In de Europese Unie zijn de consumentenprijzen van zuivel behoorlijk gestegen, meldt de Rabobank. Hoe sterk de stijging is, verschilt behoorlijk tussen Lidstaten. De zuivelprijzen van Nederland stijgen sneller dan het Europese gemiddelde.  
26 September 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief