Eigen foto

Nieuws Herfinanciering

FrieslandCampina trekt meer werkkapitaal aan

12 Oktober 2022

FrieslandCampina heeft voor de komende vijf jaar een herfinanciering van €1,25 miljard afgesloten. De bestaande kredietfaciliteit ter waarde van €1 miljard wordt daarmee vroegtijdig vervangen. Het coöperatieve zuivelconcern zit om extra werkkapitaal verlegen.

De verhoging van de kredietfaciliteit voorziet in een toegenomen behoefte aan werkkapitaal, zo geeft FrieslandCampina aan. Uit de  halfjaarcijfers bleek dat de operationele kasstroom van €46 miljoen is teruggezakt naar €89 miljoen negatief. Deze daling is een gevolg van hoger werkkapitaal door hogere melk- en verkoopprijzen, zo stond opgetekend in het halfjaarverslag.

"Ondanks uitdagende omstandigheden op de kredietmarkt zijn we erin geslaagd onze doorlopende kredietfaciliteit tegen gunstige voorwaarden te herfinancieren", geeft CFO Hans Janssen aan. De financiering is gekoppeld aan diverse duurzaamheidscriteria. Concreet houdt dit in dat de FrieslandCampina zich heeft geconformeerd aan het terugdringen van broeikasgasemissies en extra inzet op recyclebare verpakkingen.

De bestaande financiering ter waarde van €1 miljard zou aanvankelijk pas over twee jaar eindigen, maar wordt dus nu vroegtijdig vervangen en met €250 miljoen verhoogd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Foodbusiness. Hij volgt de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Nieuws Bedrijven

Campina Rusland rendeert door Duits Ehrmann

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina wil snelle eiwitstappen zetten

Analyse Bedrijven

Inflatiestorm raakt FrieslandCampina

Nieuws Bedrijven

FrieslandCampina: zuivelafzet onder druk

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox