Roman Samokhin / Shutterstock.com

Nieuws Personalia

Hoogste baas van foodconcern Mars stapt op

22 Juni 2022

De hoogste baas van foodconcern Mars stapt op. Grant Reid, de CEO van Mars, heeft zijn vertrek per eind september aangekondigd bij het bedrijf dat onder meer de bekende mars-repen, twix en bounty produceert. Poul Weinrach, nu nog de baas bij Mars Petcare, volgt Reid op.

Dit meldt Mars in een verklaring. Reid blijft tot het einde van het jaar bij Mars werken. De raad van bestuur werd anderhalf jaar geleden door hem ingelicht over zijn naderende afscheid. Sindsdien is gezocht naar een waardig opvolger voor Reid die sinds 2014 CEO is. Onder zijn leiderschap is de omzet van het bedrijf met meer dan 50% gegroeid naar bijna $45 miljard.

Zijn opvolger Weinrach begon zijn carrière bij Mars in 2000 bij Snickers. Sinds 2014 heeft hij de leiding bij Mars Petcare, de tak van het concern waar onder meer huisdiervoeding onder valt. Onder zijn leiding maakte die bedrijfstak een duidelijke groei door en werd er onder meer uitgebreid naar gezondheidsplatforms, data en diagnostiek. Ook werd Mars onder zijn leiding de grootste aanbieder van veterinaire zorg en dierenvoer ter wereld.

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Financieel

Meer zakelijke wanbetalers in Azië, ook in food

Nieuws Zuivel

Hochwald neemt nieuwe melkfabriek in gebruik

Analyse Logistiek

Gevolgen inflatie sijpelen door in zeevervoersector

Nieuws Retail

Online super Ocado haalt bijna 600 miljoen pond op

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief