JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Ontbijtgranen

Kellogg splitst in drie zelfstandige bedrijven

21 Juni 2022

Kellogg, bekend van de onbijtgranen, is van plan om het bedrijf in drie zelfstandige onderdelen te splitsen. Dat worden de Noord-Amerikaanse ontbijtgranentak, de plantaardige tak en de snack-tak. Onder deze laatste tak vallen ook de Europese ontbijtgranen.

De namen van de nieuwe bedrijven zijn nog niet bekend. In de aankondiging spreekt Kellogg van the North American Cereal Co, dat met circa $2.4 miljard aan netto omzet een marktleider wordt op het gebied van ontbijtgranen in Canada, de Cariben en de Verenigde Staten. Het plantaardige onderdeel The Plant Co. dat een geschatte omzet heeft van $340 miljoen en The Global Snacking Co, waarvan de netto omzet circa $11,4 miljard bedraagt en wat zich vooral gaat focussen op merken als Cheez-it, Pringles en de ontbijtgranen buiten Noord-Amerika. 

De grote stap maakt volgens CEO Steve Cahillane deel uit van een transformatie om de prestaties te verbeteren de aandeelhouderswaarde op lange termijn te verhogen. ''Deze aankondiging is de volgende stap in die transformatie. Al deze bedrijven hebben een groot potentieel en als zelfstandige bedrijven zijn zij beter in staat om hun doelen te halen. Daarmee wordt naar verwachting meer waarde gecreëerd voor de aandeelhouders en ieder bedrijf is ideaal gepositioneerd om te innoveren en te groeien.''

Meer focus op snacks
De splitsing maakt deel uit van de hernieuwde focus van Kellogg op snacks. Zo'n 60 procent van de omzet van het nieuw te vormen Global Snacking Co. komt van snackverkopen. De verkoop van ontbijtgranen buiten Noord-Amerika bedraagt slechts een kwart van de omzet van het nieuwe bedrijf. Circa 10% van de omzet komt van verkoop van noodles in Afrika, een bedrijfsonderdeel dat snel groeit. De resterende 10% van de omzet komt van de verkoop van bevroren ontbijtproducten in de Verenigde Staten en de Eggo-producten. 

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Kwartaalcijfers

Kellogg Company ziet zowel winst als omzet stijgen

Nieuws Kellogg's kwartaalcijfers

Kellogg's groeit minder hard dan in 2020

Analyse Kellogg Company

Pieken en dalen voor Kellogg Company

Nieuws Kellogg Company

Kellogg Company sluit toch voorlopige overeenkomst

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief