chanonnat srisura / Shutterstock.com

Nieuws McDonald's

Ook geen frites meer bij McDonald’s in Maleisië

28 Januari 2022 1 reactie

Fastfoodketen McDonald's ervaart steeds meer problemen met de bevoorrading van frites in Azië. Afgelopen jaar maakte het bedrijf bekend in Japan geen grote porties frites meer te kunnen leveren. Ook filialen in Maleisië moeten het nu ontgelden.

McDonald's laat in een bericht weten dat er problemen zijn ontstaan in de toeleveringsketen, waardoor filialen in Maleisië voorlopig geen grote porties frites meer kunnen verkopen. Onbekend is hoelang de situatie gaat duren. Voor de problemen in Japan werd een deadline gesteld op eind deze maand. Aan het tekort in Japan lagen ook problemen in de toeleveringsketen ten grondslag, waaronder de overstromingen in Canada. In Taiwan kampt de fastfoodketen met een tekort aan hash browns, die ook van fritesaardappelen worden gemaakt.

McDonald's is overigens niet alleen. Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) kampt eveneens met tekorten aan frites. Niet alleen in Japan, maar sinds kort ook in Kenia.

foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Foodbusiness kunt u gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Reacties
1 reactie
kees 29 Januari 2022
Ja,ja ze zijn er gewoon niet,te weinig aardappelen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws McDonald's

McDonald's verlaat Rusland, hoe nu verder?

Nieuws McDonald's

McDonald's trekt zich volledig terug uit Rusland

Nieuws Kwartaalcijfers

McDonald’s ziet sluitingen in Rusland terug in winst

Nieuws Frites

Fastfoodketens hebben nog frites tekort in Zuid-Korea

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief