Ausnutria

Nieuws Bedrijven

Ausnutria neemt Amalthea volledig over

Dinsdag 16:30 uur - Linda van Eekeres

Baby- en kindervoedingsproducent Ausnutria neemt de producten van geitenkaas en kaas van biologische koeien Amalthea uit Rijen (Noord-Brabant) volledig over. Ausnutria had sinds 2022 al een (controlerend) belang van 50% in de onderneming. Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet de acquisitie nog goedkeuren.

Amalthea is een Nederlandse producent van geitenkaas en kaas van biologische koeien, gelieerd aan de gelijknamige coöperatie van circa vijftig geitenhouders. Ausnutria is wereldwijd marktleider in baby- en kindervoeding gebaseerd op geitenmelk en actief in meer dan zestig landen. Het Nederlandse hoofdkantoor zit in Zwolle. Er zijn vijf productielocaties en lokale dochterondernemingen in onder andere het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Europa, Mexico en China. De productielocaties zijn gevestigd in Heerenveen, Leeuwarden, Kampen en Ommen.

Ontwikkelen tot brede zuivelonderneming
Ausnutria stelt dat het door overname van Amalthea de positie in de geitenmelkketen verder kan versterken en in de toekomst een breder portfolio geitenmelkproducten kan aanbieden. "Dit past binnen de ontwikkeling van Ausnutria tot een brede zuivelonderneming, gespecialiseerd in geitenmelk", stelt de onderneming in een persverklaring.

Kabrita op Amerikaanse markt
Het van oorsprong Nederlandse Ausnutria is sinds 2021 grotendeels in handen van het Chinese Yili, de grootste zuivelbedrijf van Azië. Yili heeft toestemming van de Amerikaanse FDA gekregen om de Amerikaanse markt op te gaan met zijn producten en lanceerde eerder dit jaar Kabrita, het belangrijkste merk van Ausnutria, in de VS.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden