4kclips / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijven

Yoghurtfabriek Danone maakt nu haverdrank

15 Februari 2024 - Alex Jurvillier

Danone heeft een nieuwe fabriek geopend voor de productie van haverdranken. Het gaat om de voormalige yoghurtfabriek van Danone in het Franse Villecomtal-sur-Arros. Het bedrijf investeerde €43 miljoen in de transformatie van de fabriek die voorheen yoghurt produceerde.

Het ombouwen heeft bijna twee jaar geduurd. Danone verwacht meer dan 300.000 liter per dag te produceren. 10% is bedoeld voor de Franse markt en de rest zal naar andere EU-lidstaten worden geëxporteerd, meldt Danone in een persbericht.

Met onder andere het merk Alpro was Danone al actief in de plantaardige branche, en het bedrijf zet die koers voort. Danone geeft aan nog beter te willen inspelen op de behoefte van de consument naar plantaardige producten. Een kwart van de Franse bevolking identificeert zich naar eigen zeggen inmiddels als flexitariër en daarmee is voor Danone de behoefte aan plantaardige producten duidelijk.

Markt voor zuivelvervangers groeit verder
De markt voor zuivelvervangers werd in 2022 op $30 miljard geschat, rapporteert marktonderzoeksbureau The Brainy Insights in een onderzoeksrapport. Daarnaast is de verwachting dat de markt het komende decennium blijft groeien, met een jaarlijkse groei van 11% tussen 2023 en 2032. Dit terwijl zuivelalternatieven vaak duurder zijn, wat de marktgroei zou kunnen belemmeren. The Brainy Insights rapporteert ook een verwachte marktwaarde van ruim $85 miljard in 2032.

Soja blijft de populairste zuivelvervanger met 35% marktaandeel in 2022, onder andere vanwege de voedingswaarde die lijkt op die van zuivel. Een van de belangrijkste factoren voor de groei van deze markt is de toename van lactose-intolerantie en melkallergie bij consumenten, aldus The Brainy Insights.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Alex Jurvillier is marktspecialist grondstoffen bij Foodbusiness. Met zijn internationale oriëntatie volgt hij de foodsector op de voet en in het bijzonder de cacaomarkt.

Nieuws Bedrijven

Danone overtreft in eerste kwartaal de verwachtingen

Nieuws Ondernemen

Danone vindt koper en vertrekt alsnog uit Rusland

Nieuws Ondernemen

Danone stoot biologische zuiveldivisie in VS af

Nieuws Halfjaarcijfers

Resultaat Danone bedorven door Rusland

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden