Upside Foods

Nieuws Vlees & Eiwit

Marktlancering kweekkip in de VS stap dichterbij

16 Juni 2023 - Linda van Eekeres

Kweekvleesproducten Upside Foods en Good Meat hebben van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) deze maand allebei labelgoedkeuring gekregen voor hun kweekkip. Beide bedrijven wachten nu nog op inspectie van hun productiefaciliteiten door de USDA voor ze ook echt de markt op mogen.

Eerder kregen de Amerikaanse bedrijven al goedkeuring van de Amerikaanse voedselautoriteit FDA voor hun product, wat betekent dat het veilig wordt geacht om het te eten. Met de labelgoedkeuring komt commerciële productie een stap dichterbij. De laatste stap is een inspectie van de productielocaties (zoals die van Upside op de foto).

'Belangrijke mijlpaal'
Good Meat, de kweekvleesdivisie van Eat Just, geeft in een persbericht aan dat het zelf liever de term cultivated gebruikt, maar dat het eerste etiket spreekt van cell-cultivated. De goedkeuring van 8 juni is volgens het bedrijf 'een belangrijke mijlpaal', die commerciële productie en de verkoop van kweekkip in de Verenigde Staten een stap dichterbij brengt. De producten van Good Meat worden al in Singapore verkocht.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Nieuws Grondstoffen

Bonen niet als grondstof eiwit zien maar als voedsel

Achtergrond Vlees & Eiwit

Steak en entrecote taboe bij Franse vleesvervanger

Achtergrond Vlees & Eiwit

Deense voedseltransitie in volle gang

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden