Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Chinese techondernemer investeert in kweekvlees

17 Januari 2023 - Matthijs Bremer

Het Chinese bedrijf Jimi Biotech heeft in een recente investeringsronde $3 miljoen opgehaald voor de productie van kweekvlees. Jimi Biotech is van plan om het geld te steken in R&D en een uitbreiding van het personeelsbestand. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In China heersen grote verwachtingen rondom het bedrijf. In 2021 claimde Jimi Biotech slechts vier maanden na de oprichting gekweekt rundvlees te hebben ontwikkeld. Jimi Biotech heeft zich ten doel gesteld om in 2027 kweekrundvlees op de Chinese markt te brengen. Voor die tijd wil het bedrijf zijn vlees voor €13,64 per kilo kunnen produceren. 

Weinig obstakels
Het bedrijf verwacht weinig obstakels bij de introductie van zijn kweekvlees. In veel landen moeten kweekvleesproducenten in een langdurig voedselveiligheidstraject bewijzen dat hun producten geschikt zijn voor menselijke consumptie. De verwachting is dat een dergelijk traject in China relatief snel doorlopen kan worden. Het kweekvleesproject sluit namelijk goed aan op de Chinese doelstelling om de vleesconsumptie in het land te verminderen.

Al sinds 2016 moedigt het land zijn burgers aan om minder vlees te eten. Om dit doel te bereiken worden in de kantines van veel scholen en universiteiten bijvoorbeeld hoofdzakelijk vleesvervangers geserveerd. Sinds 2022 maakt kweekvlees expliciet onderdeel uit van het vijfjarenplan van het Chinese ministerie van Landbouw. 

Techondernemer investeert
Onder meer de Chinese zakenman Chen Qi, die betrokken was bij het succes van Alibaba en later het Chinese e-commercebedrijf Mogujie oprichtte, heeft geïnvesteerd in Jimi Biotech. Daarnaast staken verschillende Chinese investeringsmaatschappijen geld in het foodtechbedrijf.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden