Chocomel

Nieuws Veganistische chocomel

'De enige echte' maar dan zonder melk

21 September 2022

FrieslandCampina introduceert een zuivelvrije variant van Chocomel. Het bedrijf verwacht dat klanten de veganistische drank zullen afwisselen met hun originele melkproducten.

Voor consumenten die alleen 'de enige echte' willen drinken, is er nu een plantaardig alternatief. Na uitgebreide smaaktests van verschillende plantaardige formules koos FrieslandCampina voor een recept gemaakt van cashewnoten en erwten. Het bedrijf claimt dat de smaak van de cacaodrank amper van het origineel verschilt.

De drank past in een strategie van een steeds breder aanbod van melkvervangers. Het product is volgens het zuivelbedrijf niet alleen op veganisten gericht. "We komen graag tegemoet aan de wens van veel consumenten om zuivel en plantaardige producten naast elkaar te gebruiken", vertelt Dustin Woodward, managing director van FrieslandCampina Nederland.

De plantaardige Chocomel is bij het verschijnen van dit artikel te koop bij Picnic en ligt vanaf midden oktober in de schappen van vrijwel alle grote supermarkten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.
Meer artikelen lezen? Ontdek nu onze Foodbusiness-abonnementen voor 3 maanden. Hiermee heeft u een flexibel abonnement met toegang tot analyses, achtergronden en prijsinformatie. Zo blijft u op de hoogte van de actuele grondstofprijzen. Kijk voor meer informatie bij onze abonnementen »

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox