Shutterstock

Nieuws Ben & Jerry's

Oprichters Ben & Jerry's protesteren tegen Unilever

19 September 2022 - ABM Financial News

Unilever schendt een fusie-overeenkomst uit 2000 door de activiteiten van ijsfabrikant Ben & Jerry's in Israël over te dragen aan een licentiehouder die hun producten op de West Bank kan verkopen, hebben de oprichters van Ben & Jerry's zondag gezegd op de Amerikaanse televisiezender MSNBC. Dat meldt persbureau Reuters.

"Die overeenkomst gaf autoriteit over de sociale missie aan het onafhankelijke bestuur van Ben & Jerry's. Unilever heeft zich die autoriteit onrechtmatig toegeëigend en een genomen besluit teruggedraaid, en we kunnen niet toestaan dat dit gebeurt, we kunnen niet passief toekijken", aldus Ben Cohen. Partner Jerry Greenfield zegt dat de overeenkomst juridisch bindend is en moet worden nagekomen.

Unilever behoudt zich het recht voor om operationele beslissingen te nemen voor Ben & Jerry's. Het bedrijf zegt dat de verkoop aan Avi Zinger niet ongedaan kan worden gemaakt. Er loopt een rechtszaak van Ben & Jerry's tegen Unilever inzake de verkoop van de Israëlische activiteiten. Unilever moet voor 1 november reageren.

In juli 2021 besloot Ben & Jerry's om geen ijs meer te verkopen in Palestijnse gebieden die door Israël zijn bezet, omdat dit niet consistent zou zijn met de progressieve waarden en sociale missie die het bedrijf bevordert. Het besluit leidde tot kritiek van beleggers op Unilever. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

ABM Financial News

Analyse Ondernemen

Zuivelman Schumacher snijdt ijsdivisie uit Unilever

Nieuws Jaarcijfers

Unilever ziet deel van winst wegsmelten

Nieuws Ondernemen

'Unilever haalt plasticdoelen niet'

Achtergrond Ondernemen

Inflatie neemt flinke hap uit omzet ijsdivisie Unilever

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden