Shutterstock

Nieuws Ben & Jerry's

Oprichters Ben & Jerry's protesteren tegen Unilever

19 September 2022

Unilever schendt een fusie-overeenkomst uit 2000 door de activiteiten van ijsfabrikant Ben & Jerry's in Israël over te dragen aan een licentiehouder die hun producten op de West Bank kan verkopen, hebben de oprichters van Ben & Jerry's zondag gezegd op de Amerikaanse televisiezender MSNBC. Dat meldt persbureau Reuters.

"Die overeenkomst gaf autoriteit over de sociale missie aan het onafhankelijke bestuur van Ben & Jerry's. Unilever heeft zich die autoriteit onrechtmatig toegeëigend en een genomen besluit teruggedraaid, en we kunnen niet toestaan dat dit gebeurt, we kunnen niet passief toekijken", aldus Ben Cohen. Partner Jerry Greenfield zegt dat de overeenkomst juridisch bindend is en moet worden nagekomen.

Unilever behoudt zich het recht voor om operationele beslissingen te nemen voor Ben & Jerry's. Het bedrijf zegt dat de verkoop aan Avi Zinger niet ongedaan kan worden gemaakt. Er loopt een rechtszaak van Ben & Jerry's tegen Unilever inzake de verkoop van de Israëlische activiteiten. Unilever moet voor 1 november reageren.

In juli 2021 besloot Ben & Jerry's om geen ijs meer te verkopen in Palestijnse gebieden die door Israël zijn bezet, omdat dit niet consistent zou zijn met de progressieve waarden en sociale missie die het bedrijf bevordert. Het besluit leidde tot kritiek van beleggers op Unilever. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

ABM Financial News

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Nieuws Bedrijven

Alan Jope stopt eind 2023 als CEO van Unilever

Nieuws Bedrijven

Ben & Jerry's geeft de strijd tegen Unilever niet op

Nieuws Unilever

Ben & Jerry's vangt bot bij rechter

Nieuws Unilever

Ben & Jerry's staakt gesprekken met Unilever

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief