Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Lactalis koopt in Italië en India zuivelbedrijven

8 Augustus 2022

De Franse zuivelreus Lactalis heeft bedrijven bijgekocht in Italië en India. In Italië gaat het om kaasmaker Ambrosi, dat gezamenlijk eigendom was van de familie Ambrosi en de Zwitserse kaasmaker Emmi. In India gaat het om Prabhat Dairy in Poona.

Een overnamesom voor de koop van Ambrosi is niet bekendgemaakt, maar Italiaanse media noemen een bedrag van ongeveer €170 miljoen euro. Het in Brescia gevestigde bedrijf heeft een jaaromzet van goed €420 miljoen. Het bedrijf is niet de grootste kaasmaker van Italië, maar controleert wel grotendeels de afzet van de twee belangrijkste Italiaanse kazen met geografische herkomstbescherming:  Grana Padano en Parmigiano Reggiano. Het bedrijf was voor 75% in handen van de familie Ambrosi, terwijl de overige 25% in bezit was van Emmi.

Dominantie Lactalis in Italië
De dominantie van Lactalis op de Italiaanse zuivelmarkt wordt door de overname nog groter dan die al was. Het bedrijf heeft sinds 2011 de zuivelonderneming Parmalat in bezit. Sindsdien versterkt het zijn positie op de Italiaanse markt gestaag. Ook mozzarella fabrikant Vallelata hoort bij Lactalis.
Ambrosi heeft 4 fabrieken in Italië en is ook vertegenwoordigd in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Frankrijk. Van de 430 personeelsleden werkt ongeveer een derde in het  buitenland.

Prabhat Dairy
Het Indiase Prabhat Dairy wordt overgenomen via Lactalis-dochter Tirumala Milk Products. Hiervoor zou ongeveer €210 miljoen zijn betaald. Het in Poona gevestigde bedrijf verwerkt zo'n 220 miljoen kilo melk per jaar, van ongeveer 50.000 boerenbedrijven. Prabhat Dairy produceert een reeks van houdbare zuivelproducten, met name condens en melkpoeder, en is ook actief op de exportmarkt.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Meer artikelen lezen? Ontdek nu onze Foodbusiness-abonnementen voor 3 maanden. Hiermee heeft u een flexibel abonnement met toegang tot analyses, achtergronden en prijsinformatie. Zo blijft u op de hoogte van de actuele grondstofprijzen. Kijk voor meer informatie bij onze abonnementen »

Nieuws Lactalis

Lactalis opnieuw in vizier om onhygiënische toestand

Nieuws bedrijven

Lactalis wil in Rusland blijven

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox