Royal A-ware

Nieuws Olympia

A-ware verstevigt positie in België met overname

19 April 2022 - Klaas van der Horst

Royal A-ware krijgt nog iets steviger voet aan de grond in België dankzij een verregaande samenwerking met Olympia, ook een familiebedrijf. A-ware zal alle aandelen overnemen, op voorwaarde van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).

Voor de 180 medewerkers en 170 leveranciers van Olympia verandert er niets. Bestaande afspraken en voorwaarden worden gerespecteerd, zo geven beide partijen aan. 

Families Van Impe en Huygh
Olympia is een familiebedrijf van de families Van Impe en Huygh. Uitvoerend directeur Luc van Impe: "Er zijn sterke overeenkomsten in de historiek en de filosofie van Olympia en Royal A-ware. A-ware is daarmee de perfecte partij voor ons. Met de nieuwe stap ontstaat een sterke financiële basis die zorgt voor stabiliteit en de continuïteit van Olympia garandeert. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit de beste keuze is voor onze medewerkers, leveraars en klanten."

Aanvulling voor Belgische activiteiten A-ware
De overname is voor A-ware een aanvulling op de bestaande activiteiten in België en creëert een sterke basis voor verdere groei. Jan Anker, CEO van Royal A-ware: "De zuivelproducten van Olympia  zijn van oudsher een begrip in België en staan bekend om de goede kwaliteit. Dankzij het investeringsprogramma van de familie Huygh is Olympia de laatste jaren sterk gemoderniseerd en klaar voor verdere groei. We zijn blij dat Luc en Marc Van Impe en Kris Huygh met hun expertise verbonden blijven aan Olympia."

Olympia produceert een breed scala aan zuivelproducten, vooral voor de food-service, maar het bedrijf verricht ook loonproductie voor anderen. Dagelijks wordt melk opgehaald bij leveranciers uit de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen. Volgens het bedrijf zelf gaat hem om een volume van 67 miljoen kilo.

Verlieslatende jaren
Olympia heeft volgens gedeponeerde stukken een jaaromzet van zo'n €70 miljoen, maar is al een reeks van jaren verlieslatend. Dat begon al vóór de coronapandemie, maar deze heeft het bedrijf zeker geen goed gedaan.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Nieuws Ondernemen

A-ware wint prijs met bijna beste kaas ter wereld

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Interview Jan Anker

Royal A-ware blijft doorontwikkelen in zuivel

FB TV Daniëlle Duijndam

Krappere melkproductie in wereld stuwt zuivelprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden