Shutterstock

Nieuws Alcoholvrij bier

Eerste alcoholvrije trappistenbier op de markt

23 Augustus 2021 - Redactie Foodbusiness

Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). De Tilburgse brouwerij speelt hiermee in op de groeiende vraag naar alcoholvrij bier. Het bier is gebrouwen met duurzame grondstoffen. Naar eigen zeggen is dit het eerste alcoholvrije bier ter wereld.
 

La Trappe Nillis is donker, amberkleurig met een gebroken witte schuimkraag. Het alcoholvrije trappistenbier is onder andere gemaakt van gist en hop, waardoor het moutige, karamelachtige afdronk heeft. Bierbrouwerij de Koningshoeven hoopt met dit bier een plaats in de top-10 van alcoholvrije bieren te bemachtigen. 

Nillis en de Nijl
De naam van het bier La Trappe 'Nillis' is afgeleid van het Latijnse Nihil (niets) en Nullus (geen enkel). Dit verwijst naar de 0.0 % alcohol van het trappistenbier. Ook is er een link met de bijbehorende abdij en de rivier de Nijl. "De Nijl ontspringt in Oeganda, waar wij als trappistengemeenschap een dochterhuis hebben, Our Lady of Victoria. De naam van dit nieuwe bier symboliseert daarmee ook onze verbondenheid met dat land," aldus broeder Isaac, de prior van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven.



 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden