Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Nieuws ACM

AH, Vomar en DekaMarkt mogen Deen overnemen

9 Juli 2021 - Linda van Eekeres

Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt mogen de Deen-winkels overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag (vrijdag 9 juli) de verkoop van de supermarktketen goedgekeurd. Dit omdat Albert Heijn afziet van de overname van de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn. Op die manier blijft er voor bewoners van twee dorpen een alternatief. De drie supermarktketens ondervinden volgens de ACM genoeg concurrentie van andere supermarktketens.

Deen heeft vooral supermarkten in Noord-Holland. Van de 80 Deen-winkels worden er 38 een Albert Heijn, 23 een Vomar en 19 een DekaMarkt. Albert Heijn neemt ook het distributiecentrum in Hoorn en de bloemencentrale over. DekaMarkt neemt het distributiecentrum in Beverwijk en de warme keuken in Hoorn over. De vier partijen kunnen de transactie nu samen verder afronden.

Tijdens de beoordeling zag de ACM een concurrentieprobleem als de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn naar Albert Heijn zou gaan. Inwoners van Tuitjenhorn en Warmenhuizen zouden dan geen alternatief meer hebben. Daarom hebben Albert Heijn en Vomar Voordeelmarkt een wijziging aangebracht in de verdeling van de supermarkten tussen hen beide. De Deen-supermarkt in Tuitjenhorn wordt geen AH, maar een Vomar.

Ombouw Deen-winkels pas over aantal maanden
Albert Heijn meldt in een persbericht dat de supermarktketen samen met de andere betrokken supermarktketens de details van de transactie verder gaat uitwerken, waarna deze de komende maanden formeel kan worden afgerond. De ombouw van de Deens start daarna.

Bloemencentrale Deen mooie aanvulling voor AH
Marit van Egmond, algemeen directeur van Albert Heijn zegt in het persbericht: "Met de overname van 38 Deen-winkels, het distributiecentrum in Hoorn en de bloemencentrale geeft Albert Heijn verder invulling aan de ambitie er altijd en overal te zijn voor klanten." Ze heeft de afgelopen tijd veel Deens bezocht en zegt onder de indruk te zijn 'van de bloemencentrale, die straks voor een mooie aanvulling op ons huidige aanbod zorgt'. 

Volgens Aart van Haren, algemeen directeur van Vomar Voordeelmarkt zijn de 23 Deen- winkels die door Vomar worden overgenomen een forse versterking van de positie binnen het bestaande marktgebied. Dirk Kat, directeur DekaMarkt is ook verheugd: "Door deze 19 extra filialen groeit DekaMarkt naar 100 winkels en zal de slagkracht van de formule nog groter worden."

'Klanten en medewerkers in goede handen achterlaten'
Leendert van Eck, algemeen directeur van Deen supermarkten zegt in het persbericht: "Alle voorbereidingen voor de transitie van de Deen-winkels verlopen voorspoedig en in goed overleg. Ik ben ervan overtuigd dat wij onze klanten en medewerkers straks in goede handen achterlaten."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Nieuws Ondernemen

Ahold Delhaize houdt marges op peil

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden