Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Biologische tak Vion verkoopt eerste rundvlees

27 Maart 2024 - Matthijs Bremer

De Groene Weg (de biologische tak van Vion) maakt hun keten voor biologisch rundvlees compleet, zo maakt het bedrijf bekend in een perbericht.  Het bedrijf gaat regionaal rundvlees verkopen bij hun eigen slagersketen, Groene Weg Slagers.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eerste partijen worden aangeboden bij de slagerijen van de Groene Weg in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Volgens slager Bas Derksen van de Nijmeegse vestiging wordt de Nederlandse herkomst van het vlees steeds meer door zijn klanten gewaardeerd. Bij de kopers van biologisch vlees is het verhaal achter het product namelijk een belangrijke overweging.

Twee jaar geleden startte het bedrijf een rundvleesketen. Toen sloten twee veehouders zich bij het project aan. Inmiddels is het aantal veehouders uitgebreid, maar hoeveel veehouders in totaal zijn ingestapt geeft de Groene Weg niet aan. Volgens het bedrijf kwam het idee voor een biologische vleesveeketen van de veehouders af. Nederlandse biologische melkveehouders willen namelijk hun kalveren voortaan biologisch afzetten. De norm is dat de kalveren in de gangbare kalverketen worden afgezet.

Kennis
In Nederland worden met name runderen voor de melkproductie gehouden. Vleesvee is en blijft redelijk niche. Daarom is het niet makkelijk om deelnemers te vinden. Volgens de Groene Weg was de eerste stap daarom het vergroten van de kennis van de vleesveehouderij. Het bedrijf gelooft dat dit de eerste stap is om een langetermijnperspectief te bieden voor de keten.

Daarnaast is de hoge Nederlandse grondprijs een uitdaging voor vleesveehouders, aangezien weidegang verplicht is voor biologische concepten. Het bedrijf zet daarom in op het houden van vleesvee op natuurgronden in pacht.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden