Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Export Braziliaans varkensvlees zit in de lift

16 Februari 2024 - Alex Jurvillier

De export van Braziliaans varkensvlees zit nog steeds in de lift. Dit blijkt uit cijfers voor januari, van de Braziliaanse vereniging voor dierlijke proteïne (ABPA). Waar de internationale vraag naar Braziliaans varkensvlees toeneemt, blijven de exportcijfers van Braziliaans kippenvlees wel achter.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De exportcijfers van Braziliaans varkensvlees laten in januari 2024 een stijging van 11,7% zien ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het totaal komt uit op 99,6 duizend ton. Desondanks daalde de exportwaarde voor het Zuid-Amerikaanse land met 6,3% tot $199 miljoen in januari 2024.

De import van China, op dit moment de grootste varkensvleesimporteur van Brazilië, daalde gigantisch. De invoer was in januari 2024 44,6% lager dan een jaar eerder. In november 2023 was Brazilië nog spekkoper van het Chinese varkensvleestekort.

Maar de daling aan de Chinese kant werd deels gecompenseerd door toenemende internationale vraag. In het bijzonder de export richting de Filipijnen steeg in januari met 241,3% tot 12,3 duizend ton. Hierna volgden Chili, Hongkong en Singapore.

Export kippenvlees in mineur
Waar de export van varkensvlees steeg, daalde de export van het Braziliaanse kippenvlees, conform cijfers van ABPA. Deze daalde in januari 2024 met 3,8% ten opzichte van januari 2023, met een totale export van 404,9 duizend ton in januari 2024. De exportwaarde kwam neer op $683,6 miljoen. Dit is een forse daling van 20,2% in vergelijking met vorig jaar. Kippenvlees werd voornamelijk geëxporteerd naar Japan, De Verenigde Arabische Emiraten, China, Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden