Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwitten

Nederlanders laten vaker vlees liggen en kopen vis

29 September 2023 - Max van der Heijden

Nederlanders laten hun stukje vlees vaker links liggen. In plaats daarvan wordt er met toenemende mate gekozen voor vis. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van twee keurmerken: De Marine Stewardship Council en Aquaculture Stewardship Council. 

Het onderzoek ging over de visconsumptie van de Nederlanders en werd uitgevoerd door het Future of Food Institute. Hieruit blijkt dat 31% van de Nederlanders vaker voor vis in plaats van vlees probeert te kiezen. Ook vindt 60% van de Nederlanders vis duurzaam, evenveel als bij vleesvervangers. Van de deelnemers aan het onderzoek vindt 65% dat het eten van vis past in een duurzaam eetpatroon. Bij vlees is dit slechts 39%. 

Dit zorgt ervoor dat 31% vaker vis wil eten dan vlees in verband met duurzaamheid. Toch is dit voor veel mensen lastig in de praktijk toe te passen. Zo'n 30% geeft namelijk aan dat de wil er wel is, maar het nog niet lukt. Van de ondervraagden eet 27% meer vis dan een jaar geleden. Dit omdat men vis als gezonder ziet (62%) en als duurzame keuze (35%). 

Voor 82% de ondervraagde Nederlanders maakt het eten van vis ook deel uit van een gezond voedingspatroon. Voor 39% van de viseters is dat zelfs de nummer-1 reden om vis te eten. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox