Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Slagersbranche omarmt hybridevlees

15 Juni 2023 - Matthijs Bremer

Nu steeds meer Nederlanders hun vleesconsumptie willen beperken lijkt ook de slagersbranche in alternatieve eiwitten te stappen. Om het voor hun leden makkelijker te maken om vleesalternatieven te verkopen, biedt de Koninklijke Nederlanse slagers (KNS) de grondstoffen aan om hybride-vlees te maken. Het zogenoemde Plant4Texture wordt exclusief aan leden van de vereniging verkocht.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Plant4texture is gezamenlijk ontwikkeld door de KNS, SVO Vakopleidingen Food en Wageningen Universiteit ontwikkeld. Het product heeft de vorm van poeder of een voorbereide emulsie in de vorm van een paal te bestellen. De palen kunnen direct met vlees vermalen worden. De poeders zijn geschikt voor het bereiden van worsten die gekookt moeten worden, zoals grillworst en rokworst.  Bij de grondstoffen worden twee basisrecepten meegeleverd. Namelijk een recept voor hamburgers en een recept van grillworst.

Plant4texture kan in verschillende verhoudingen worden gemengd. Bij de ontwikkeling van het product is van een verhouding van 30% vlees en 70% alternatieve eiwitten uitgegaan. Volgens de KNS  is het product ook geschikt om in andere verhoudingen met vlees te vermengen. Het product mengt goed met rund, varken en kip.

Voor de flexitariers
Het nieuwe product is vooral bedoeld voor flexetariers. Ongeveer de helft van alle Nederlanders eet minimaal één dag per week geen vlees. Met dit nieuwe product heeft de slager een product in huis dat de consument helpt minderen. In tegenstelling tot kant en klare vleesvervangers kan de slager zich onderscheiden door een eigen product in het schap te leggen. Met Plant4texture denkt de KNS ook de verstokte vleeseter over de streep te kunnen trekken. "Met hybride producten kan een consument elke dag kwaliteitsproducten van de slager eten en toch minder vlees eten", zo is te lezen in het een persbericht.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden