Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Vion sluit Noord-Duitse slachtlocatie

25 Mei 2023

Vion is van plan om een runderslachterij in het Noord-Duitse Bad Bramstedt te sluiten. Het vleesconcern bespreekt met de ondernemingsraad van de productielocatie de voorwaarden voor de sluiting.

Het doel van de sluiting is om Vions Duitse slachtnetwerk te rationaliseren. Door de steeds verder teruglopende beschikbaarheid van rundvee in Duitsland blijven de slachthaken in de productielocaties van Vion steeds vaker leeg. Sinds 2012 heeft Vion de capaciteit in de locatie al meerdere keren naar beneden bijgesteld, zo schrijft het vleesconcern in een verklaring. In de slachterij werken ongeveer 250 personen. Het bedrijf is van plan om het personeel bij andere slachthuizen onder te brengen. Volgens Vion heeft de sluiting geen verdere gevolgen voor de Noord-Duitse dochteronderneming Zucht- und Nutrzvieh GmbH.

Dalende Duitse vleesconsumptie
Daarnaast noemt Vion de teruglopende Duitse vleesconsumptie een belangrijke reden om tot sluiting over te gaan. "De voorgenomen sluiting is onderdeel van een eerder ingezette aanpassing in onze Duitse vestigingen om vraag en aanbod weer in balans te brengen op de Duitse markt die onder druk staat", schrijft CEO Ronald Lotgerink. "Gezien de inflatie en prijsstijgingen, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving, nemen we maatregelen om de productiecapaciteit in Duitsland terug te brengen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Nieuws Ondernemen

Kredietverzekeraar ziet grote risico's in Vion

Nieuws VLees & Eiwit

Vion kijkt kritischer naar inkoopsysteem

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion snijdt in Duitse vleesverwerkingscapaciteit

Nieuws Vion

Vion breidt Duitse rundvleestak uit

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox