Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Vion sluit Noord-Duitse slachtlocatie

25 Mei 2023 - Redactie Foodbusiness

Vion is van plan om een runderslachterij in het Noord-Duitse Bad Bramstedt te sluiten. Het vleesconcern bespreekt met de ondernemingsraad van de productielocatie de voorwaarden voor de sluiting.

Het doel van de sluiting is om Vions Duitse slachtnetwerk te rationaliseren. Door de steeds verder teruglopende beschikbaarheid van rundvee in Duitsland blijven de slachthaken in de productielocaties van Vion steeds vaker leeg. Sinds 2012 heeft Vion de capaciteit in de locatie al meerdere keren naar beneden bijgesteld, zo schrijft het vleesconcern in een verklaring. In de slachterij werken ongeveer 250 personen. Het bedrijf is van plan om het personeel bij andere slachthuizen onder te brengen. Volgens Vion heeft de sluiting geen verdere gevolgen voor de Noord-Duitse dochteronderneming Zucht- und Nutrzvieh GmbH.

Dalende Duitse vleesconsumptie
Daarnaast noemt Vion de teruglopende Duitse vleesconsumptie een belangrijke reden om tot sluiting over te gaan. "De voorgenomen sluiting is onderdeel van een eerder ingezette aanpassing in onze Duitse vestigingen om vraag en aanbod weer in balans te brengen op de Duitse markt die onder druk staat", schrijft CEO Ronald Lotgerink. "Gezien de inflatie en prijsstijgingen, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving, nemen we maatregelen om de productiecapaciteit in Duitsland terug te brengen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Vlees & Eiwit

Vion poogt tij te keren met afstoten Duitse slachterijen

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion stoot maar liefst vier locaties in Duitsland af

Analyse Vlees & Eiwit

Winsten varkensslachters in de verdrukking

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion sluit fabriek in gemaksvoeding

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden