FB TV Dirk Duijzer

'Diversiteit in foodsector gaat alleen maar toenemen'

5 Oktober 2022 - Redactie Foodbusiness

Dirk Duijzer, het boegbeeld van de Topsector Agri & Food, heeft er vertrouwen in dat het stikstofrapport van Johan Remkes uiteindelijk de basis is voor het herstellen van vertrouwen tussen boeren en de politiek.

Duijzer verwacht dat de agri- en foodsector de komende jaren een pittige verandering wacht, waar uiteindelijk een foodsector met veel meer diversiteit dan nu uitrolt. En waar agrarische ondernemers een resultaatverplichting hebben bij het halen van alle duurzame doelen en geen inspanningsverplichting. "Dat gaat wel heel wat vragen van de nieuwe minister van Landbouw om dit gedaan te krijgen." 

Duijzer vertelt dit exclusief aan Foodbusiness.nl in een vraaggesprek met Eric de Lijster, aan de vooravond van de Dutch Food Week. In de week staat de Nederlandse agri- en foodsector in het zonnetje en wordt onder de aandacht gebracht bij vooral de burger. Maar er is meer, benadrukt Duijzer. "We willen met de Dutch Food Week alle schakels in de foodketen bij elkaar krijgen, dat ze met elkaar praten. Al die schakels zijn ontzettend van belang en allemaal hebben zij innovatie nodig. Want die hele keten is vandaag de dag ontzettend bezorgd."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden