Maïsprijs

mais

Marktupdate Grondstoffen

Aanbod staat centraal op de grondstoffenmarkt

De grondstoffenmarkt geeft tegenstrijdige signalen af. Vrije toegang van Oekraïense graan tot de EU blijft een heikel punt. Bij maïs is het minder het aanbod maar meer de vraag die de stemming op de markt maakt. In de oliemarkt zijn het Rusland en Saoedi-Arabië die een prijsrally lijken te veroorzaken.
18 September 2023
graanexport vrachtschip

Analyse grondstoffen

Turkije zet in op nieuwe overeenkomst graandeal

De tarwekoersen in New York en Parijs sluiten voor de vierde dag op rij in het rood. Dat terwijl Canada bekendmaakte een aanzienlijk lagere tarweoogst te verwachten. In Oekraïne minderen boeren ondanks de logistieke uitdagingen en geringe tarweprijzen volgend seizoen niet met de tarweteelt.
30 Augustus 2023
export tarwe graan

Marktupdate Grondstoffenupdate

De boog wordt gespannen op de grondstofmarkt

De grondstoffenmarkt komt weer in beweging. Het besluit van Rusland om de stoppen met de graandeal leek graanhandel in eerste instantie niet veel te doen. Maar na aanvallen op de Oekraïense havens liggen die kaarten nu wel even anders. Aardgas maakte ook een sprongetje deze week. Hoewel met deze temperaturen de kachel niet aan hoeft speelt het weer toch zeker een rol. 
21 Juli 2023
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Russische tarweoogst valt lager uit door droogte

Een verlaging van de gewasconditie stuwde de granenprijzen woensdag omhoog. Ook in Rusland blijkt de droogte de tarweoogst parten te spelen, daar wordt de oogstraming verlaagd. De inzet van maïs en soja in biobrandstoffen neemt minder toe dan eerder verwacht werd. 
22 Juni 2023
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Groeiende vraag stuwt tarweprijs hoger

Het weer blijft de stemming bepalen op de soja- en maïsmarkt. Het geloof dat regen nog verlichting gaat brengen is op de sojamarkt weg, maar voor maïs lijkt er nog hoop te zijn. Door de droogte is de conditie van tarwe, maïs en soja de afgelopen week achteruit gegaan.
21 Juni 2023
mais

Analyse Grondstoffenupdate

De grondstoffenmarkt blijft zeer volatiel

Het rommelt op de grondstoffenmarkt. Vooral de energieproducten hebben een flinke tik gekregen. De Europese gasnotering zakte zelfs naar een niveau dat we een hele tijd niet gezien hebben. De agrarische grondstoffen blijven volatiel. Vooral de tarwenotering schiet alle kanten op. 
26 Mei 2023
maisoogst

Analyse Grondstoffenupdate

Granenmarkt beweegt tussen hoop en vrees

De grondstoffenmarkt zit in een turbulente fase. Op de tarwemarkt blijft de export uit het Zwarte Zeegebied vooralsnog een grote onzekere factor. Maïs wordt heen en weer geslingerd tussen groei- en oogstprognoses die sterk verschillen van land tot land. Op de oliemarkt is het overheidshandelen dat voor een belangrijk deel de toon zet. 
12 Mei 2023
energie olie

Analyse Grondstoffenupdate

Recessieangst manifesteert zich in de grondstoffen

De grondstoffenmarkt heeft in brede zin een stapje terug gedaan de laatste dagen. Of het nu energie, metalen of agrarische grondstoffen zijn, de klad zit er een beetje in. Angst voor een recessie speelt hierbij volgens analisten een niet te onderschatten rol.
28 April 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox