Suikerprijs

suiker

Analyse suiker

Zuid-Europa betaalt fors meer voor witte suiker

Gemiddeld zijn de Europese suikerprijzen het afgelopen jaar behoorlijk gestegen, maar in Zuid-Europa wordt er nog veel meer betaald. Daarnaast moet Europa dit jaar behoorlijk wat suiker importeren om de voorraad niet tot kritieke toestand te laten slinken.
Donderdag 17:35 uur
soja - food

Analyse Markt Starter

Vertraging in Argentinië en lagere energieprijzen

Een relatief korte marktstarter vandaag, vanwege Thanksgiving Day gisteren was er donderdag geen handel op de Amerikaanse beurzen. Ook werd bekend dat India overweegt de exportlimiet voor suiker te verruimen, daalde de koers van palmolie in Maleisië en loopt de Argentijnse soja fixe vertraging op. Dit is de marktstarter van vrijdag 25 november 2022. 
25 November 2022
suiker

Analyse Suiker

India zet deur op kier voor meer suikerexport

De afgelopen maanden was er veel te doen rondom de suikerexport in India, dat maar moeizaam van de grond kwam. Inmiddels lijkt er behoorlijk meer aanbod op de wereldmarkt te komen en zijn ook de eerste contracten naar Europa gesloten.
24 November 2022
suiker limako

Trend Markt Starter

Meeste grondstofprijzen hoger, suiker gedaald

Het lijkt erop dat Europese graanhandelaren hopen te profiteren van de lage prijzen. Aan de andere kant van de wereld zijn er zorgen over droogte en daalt de suikerprijs na weken van stijging. Dit is de Markt Starter voor dinsdag 22 november 2022. 
22 November 2022
suiker

Analyse Suiker

Suikernotering stijgt snel tot hoogste in 7 maanden

De suikernotering heeft een behoorlijke stijging achter de rug door moeizame onderhandelingen in India en stijgende brandstofprijzen in Brazilië. Inmiddels lijkt de rally afgelopen en is het de vraag naar welke kant de notering zal vallen.
17 November 2022
suiker

Analyse suiker

Suikernotering laat voorzichtig herstel zien

De suikernoteringen hebben de laatste maanden een behoorlijke rally afgelegd. Hoogtepunten werden afgewisseld met diepe dalen en momenteel lijkt de notering uit het laatste diepe dal te klimmen.
3 November 2022
suiker

Analyse suiker

India gaat 36,5 miljoen ton suiker produceren

De eerste Indiase suikerraffinaderijen zijn begonnen met de productie van suiker en bio-ethanol voor seizoen 2022/23. Naar verwachting zal het land 36,5 miljoen ton suiker produceren. Dat nieuws was goed zichtbaar op de suikernoteringen ICE en Liffe.
20 Oktober 2022
suiker

Analyse Suiker

Prognoses suikerproductie doen koers weer stijgen

Na de stevige stijging van de suikernotering in september gevolgd door een sterke prijsval, klimt de prijs van suiker nu weer omhoog. Deze opwaartse beweging wordt gevoed door lagere opbrengsten aan riet en biet, met als consequentie een tegenvallende suikerproductie. In India gaat het nieuwe suikerseizoen nog altijd niet van start.
13 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief