Suikerprijs

suiker

Analyse Suiker

Suiker eindelijk in rustiger vaarwater

De suikernotering schommelde alle kanten op de afgelopen periode, maar lijkt zich nu in rustiger vaarwater te bevinden. Datzelfde geldt voor India, die voor rust wilt zorgen op de binnenlandse markt door alvast een suikerexportlimiet vast te stellen voor aankomend groeiseizoen.
Donderdag 17:00 uur
suiker

Nieuws Grafiek van de Week

Suiker versus ethanol, een behoorlijke rally

Sinds begin 2020 heeft de suikerprijs een behoorlijke rally achter de rug. Het afbouwen van de productie in het belangrijkste suikerproducerende land Brazilië en de toenemende vraag op de wereldmarkt resulteerde er in dat de suikerprijs na een lang diep dal langzaamaan zijn trend opwaarts hervond.
17 Juni 2022
suiker euro

Analyse Suiker

Suikerprijs hard omlaag na bereiken nieuwe piek

De suikernotering heeft een flinke stap naar beneden gedaan, nadat het deze week rap nieuwe hoogtes bereikte. De reden hiervoor is een nieuwe wetsvoorstel in Brazilië dat de accijns op brandstoffen gaat verlagen, waardoor er weer meer suiker en minder ethanol wordt geproduceerd.
9 Juni 2022
suiker

Nieuws Jaarcijfers

Suikerzoete resultaten voor Nordzucker

De Duitse suikerproducent Nordzucker heeft over het afgelopen boekjaar 2021/22 de omzet met 16% zien stijgen tot €1,9 miljard. Het bedrijfsresultaat (EBIT) verbeterde aanzienlijk: met ruim 40% tot €114 miljoen. Ook de netto winst liep flink op ten opzichte van het boekjaar ervoor: met ruim 27% tot €84 miljoen.
3 Juni 2022
suiker euro

Analyse Suiker

Heeft de suikernotering voorlopig de piek bereikt?

2 Juni 2022
suiker

Analyse suiker

Suikernotering vindt weg terug omhoog

India heeft gisteren (24 mei) exportbeperkingen op suiker bekendgemaakt. Dat kan een nieuwe dimensie toevoegen aan de suikerprijs, die momenteel de weg naar boven weer heeft ingezet. Daarbij is de prijs van ruwe olie ook nog altijd van grote invloed.
25 Mei 2022
suiker Sudzucker

Nieuws Jaarcijfers

Südzucker sluit boekjaar af met forse omzetstijging

Südzucker heeft het gebroken boekjaar dat liep van 1 maart 2021 tot en met 28 februari 2022, afgesloten met een omzet van €7,59 miljard. Dit is een stijging van €920 miljoen in vergelijking tot één jaar eerder.
19 Mei 2022
suiker

Analyse Suiker

Suikerprijs weer bijna terug op recordniveau

De suikerprijs bevindt weer bijna op het recordniveau van half april. De stevige prijsstijging van afgelopen dagen heeft meerdere redenen. Eén daarvan is de verwachte vorst in de belangrijkste teeltgebieden in Brazilië.
19 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief