Vleesflits 2022

Marktflits Vlees

Amerikaan laat duur vlees links liggen

De hoge vleesprijzen in de Verenigde Staten leiden tot vraaguitval, vertelt marktredacteur Wouter Baan. Zowel de voorraadcijfers van rundvlees als varkensvlees tonen een behoorlijke toename. 
26 April 2022

Marktflits Vlees

Vleesmarkt neemt na wilde rit gas terug

Zowel de prijzen voor rundvlees als varkensvlees hebben een wilde prijsrally achter de rug. Deze week nemen de markten echter gas terug, vertelt marktredacteur Wouter Baan. 
22 Maart 2022

Marktflits Vlees

Prijzen rundvlees naar records

De prijzen voor slachtrunderen blijven maar stijgen. Een krap aanbod dieren heeft zijn uitwerking op de noteringen. De vraag naar rundvlees lijkt echter ook goed.
15 Februari 2022

Marktflits Vlees

Kan de vleesmarkt toewerken naar een plus?

De situatie op de varkensvleesmarkt is nog altijd precair. Wel zien we de hammenprijs deze week wat aantrekken. Wanneer het varkensaanbod richting het voorjaar wat opdroogt, dan kunnen dat volgens marktredacteur de ingrediënten zijn voor marktherstel.
8 Februari 2022

Marktflits Vlees

Prijs varkensvlees trekt sprintje in Verenigde Staten

De varkensprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari hard opgelopen. De uitval van slachtcapaciteit geeft zorgen over de beschikbaarheid van varkensvlees. Marktredacteur Wouter Baan praat je in deze flits bij over de ontwikkelingen. 
1 Februari 2022

Marktflits Vlees

Vleesprijzen reageren verschillend op omikron

Wereldwijd hebben slachterijen te dealen met de besmettelijke omikronvariant van het coronavirus. Opvallend is dat de varkensprijzen in de VS om dezelfde reden een andere richting kiezen dan hier in Europa. In deze marktflits praat marktredacteur Wouter Baan je in één minuut bij.
25 Januari 2022

Marktflits Vlees

Omikron zorg voor slachterijen

De snel oplopende besmettingscijfers door de Omikron-variant zijn zorgwekkend. In deze marktflits neemt redacteur Wouter Baan je mee in de ontwikkelingen. In Australië leidt het zelfs tot lege schappen in supermarkten.
18 Januari 2022

Marktflits Vlees

Varkensvleesmarkt kent stroeve start in 2022

De varkensvleesmarkt kent een stroef begin van 2022 en trekt daarmee de lijn door die vorig jaar ook al speelde. Marktredacteur praat je bij over de laatste stand van zaken en prijsontwikkelingen. 
11 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief