Henk Staghouwer

vlees Lamsvlees

Nieuws Plan Voedselbeleid

Kabinet opent aanval op vlees- en zuivelconsumptie

Het kabinet opent de aanval op de vlees-, zuivel- en eierconsumptie in Nederland. De consument moet de komende acht jaar zijn voedingspatroon stevig wijzigen, waarbij dierlijke eiwitten moeten worden ingeruild voor plantaardige eiwitten. Daarbij wordt ook een vleestaks onderzocht. Volgens Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, is deze verschuiving in het eetpatroon goed voor de gezondheid en duurzaamheid. 
29 Maart 2022
brood

Nieuws Themadag Granen

Expansie Nederlands brood voer voor discussie in keten

In de Nederlandse foodketen, die piept en kraakt door de prijsverhogingen die moeten worden verwerkt, mag de boer als producent van de grondstof niet alleen de klappen opvangen. Het doorberekenen van de hogere kosten naar de consument is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor heel de keten. Dit heeft Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), vandaag (donderdag 24 maart) gezegd op de Themadag Granen in Nijkerk. Daaruit kwam naar voren dat het 'eerlijk' doorbereken van de kosten nog niet zo eenvoudig is.
24 Maart 2022
Henk Staghouwer

Politiek Kabinet Rutte IV

Henk Staghouwer wordt minister van Landbouw

Henk Staghouwer (ChristenUnie) wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het nieuwe kabinet Rutte IV. Staghouwer, die daarmee Carola Schouten opvolgt, is nu nog gedeputeerde van de Provincie Groningen. Volgens Gert-Jan Segers, de partijleider van ChristenUnie, gaat Staghouwer het beleid van zijn voorganger Schouten voortzetten.
30 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden