Sauzen

Boerenbusiness

Nieuws Marne Mosterd

Tekort aan mosterdzaad zorgt voor problemen

Dat Oekraïne een grote producent én exporteur is van tarwe, maïs, gerst en zonnebloemen, dat weten we inmiddels. Maar er is nog een grondstof die veelvuldig uit Oekraïne geïmporteerd wordt: mosterdzaad. Leveringsproblemen zorgen er al voor dat Marne Mosterd een deel van de productie stil moet leggen.
25 Maart 2022
frites Mayonaise

Analyse Mayonaise

Mayonaise duurder door hoge prijs van sojaolie

De wereldwijde uitbraken van het coronavirus hebben de grondstoffenmarkten op z’n kop gezet, met historisch hoge noteringen voor onder meer soja, tarwe, maïs en koolzaad. Een van de grootste stijgers van de afgelopen maanden is sojaolie. En dat heeft gevolgen voor de consumentenprijs van mayonaise.
5 Augustus 2021
Boerenbusiness Kruiden

Nieuws Outdoor Food Trends

Saus hoeft niet gezond, het is een verwenmoment

Consumenten letten steeds meer op hun gezondheid, en die trend is tijdens de coronapandemie in een stroomversnelling terechtgekomen. Behalve als het om sauzen gaat. Hoewel er steeds vaker gezondere en plantaardige sauzen op de markt worden gebracht, blijft de afzet daarvan nog ver achter op de traditionele mayonaise, satésaus en curry. Een van de redenen daarvoor is het feit dat wanneer consumenten saus toevoegen aan hun gerecht, ze op zoek zijn naar een verwenmoment. Gezondheid schuift dan naar de achtergrond.
27 Juli 2021
vlees

Nieuws Outdoor Food Trends

Nederlander blijft weinig avontuurlijk in BBQ-saus

Voor volgende week is éindelijk zonnig weer voorspeld, met temperaturen variërend van 22 tot 25 graden. Het ideale weer om de barbecue weer af te stoffen. En als het gaat om barbecueën, experimenteren we er flink op los in Nederland. Naast vlees en vis, is ook steeds meer aandacht voor groenten op de barbecue. Iets waar supermarkten steeds meer op inspelen. En de ouderwetse barbecue heeft daarnaast plaatsgemaakt voor kamado’s als een Green Egg of The Bastard. Toch zijn we in Nederland nog niet zo avontuurlijk als het gaat om sausjes.
14 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden