Zeewier

Zeewier

Interview Zeewiercentra

'In 2050 behoorlijk ver met zeewier als eiwitbron'

Je hoeft hem geen bord zeewier voor te zetten en dat is volgens marinebioloog en hoogleraar Klaas Timmermans ook helemaal niet hoe wij zeewier gaan eten. Als eiwitbron heeft zeewier volgens hem echter grote potentie. Alleen duurt het misschien wel nog dertig jaar voor we echt zover zijn. 
25 Juni 2021
Zeewier

Nieuws Dutch Weed Burger

Na de zeewierburger volgt nu de 'Sea Nugget'

The Dutch Weed Burger breidt het assortiment uit. Naast de welbekende plantaardige hamburger op basis van zeewier en mirco-algen, presenteert het nu de zogenaamde 'Sea Nuggets'. Die nuggets zijn palmolie vrij en gevuld met peulvruchten en lokaal geteelde zeewier flakes.
23 Juni 2021
Zeewier

Analyse Zeewier

Azië voorlopig nog veruit grootste zeewierexporteur

Van de nori-vellen voor sushi tot ingrediënt van verdikkingsmiddelen en farmaceutische producten; zeewier kent vele toepassingen. De potentie is groot. Niet alleen vanwege de voedingswaarde, maar ook als biomassa en omdat zeewier stikstof, fosfaat en CO2 opneemt.
9 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden