TransitieCoalitieVoedsel

Vleesvervangers

Nieuws Eiwittransitie

'Overheid moet nu écht stappen zet in transitie'

Het voedingspatroon van consumenten moet bestaan uit 40% dierlijke eiwitten en 60% plantaardig eiwitten. Dat is een doelstelling van de Transitiecoalitie Voedsel. Om dit doel te bereiken, presenteerde de coalitie donderdag 10 maart het tienpuntenplan ‘Plan to plant the future’.
11 Maart 2022
varkensvlees foodbusiness

Nieuws Voedseltransitie

'Een overkoepelende visie in de transitie ontbreekt'

Een nieuw jaar en een nieuw kabinet. Welke uitdagingen liggen er? En waar moet extra aandacht aan besteed worden? Het zijn vragen die aan bod kwamen gedurende de nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 27 januari van de Transitiecoalitie Voedsel. Eén ding is volgens Gerben-Jan Gerbrandy, voormalig Europees Parlementslid, wel duidelijk: een overkoepelende visie in de transitie ontbreekt nog steeds.
28 Januari 2022
groente

Interview Transitiecoalitie Voedsel

'Wij verbinden, met als doel een gezond voedselsysteem'

De Transitiecoalitie Voedsel is vier jaar terug opgezet door een handvol mensen die zeer gedreven zijn ons voedselsysteem duurzamer en gezonder te maken. Inmiddels is de coalitie TcV uitgegroeid tot een koplopersbeweging van ruim 200 partijen. Het doel? Organisaties verbinden om zo tot ‘een gezond leven op een gezonde planeet’ te komen.
28 September 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Achtergrond Eiwittransitie

'Eiwittransitie is niet het doel, maar een middel'

De eiwittransitie is in volle gang. Daarbij streeft de Transitiecoalitie Voedsel naar een verhouding van 40/60 in 2030. Het betekent 40% dierlijke eiwitten en 60% plantaardige eiwitten in het voedingspatroon. Vandaag de dag zijn die cijfers nog precies omgekeerd. Maar, hoe staan andere partijen daartegenover? En op welke manier kunnen we de eiwittransitie versnellen? Het zijn twee vragen die gesteld werden tijdens de webinar ‘Rauwe bonen zoet | voedselaanbieders als katalysator van de eiwittransitie?’ van de coalitie.
8 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden