Cacao

Cacao

Analyse Cacao

Hoe gaat markt voor cacao om met omikronvariant?

Wereldwijd zijn de grondstoffenmarkten in de ban van de omikronvariant van het coronavirus. Opnieuw lijkt het herstel van de economie in gevaar te komen. Hoe reageert de markt voor cacao op deze nieuwe virusvariant?
30 November 2021
Cacao

Achtergrond Cacao

Markt voor cacaopoeder en cacaoboter in onbalans

De markt voor cacaopoeder en cacaoboter is – als gevolg van de wereldwijde grondstoffenrally – ontregeld. Voor het eerst in tijden bewegen beide grondstoffen tegelijkertijd naar boven.
26 November 2021
Mars Thijs van der Heijden

Interview Thijs van der Heijden

'Mars-fabriek Veghel moet factory of future worden'

In Veghel staat de grootste chocoladerepenfabriek ter wereld. Ieder uur rollen daar één miljoen Mars-repen van de band. Sinds augustus heeft die fabriek een nieuwe directeur. Thijs van der Heijden heeft het stokje overgenomen van Martijn Derks. “Ik wil een mooie toekomst garanderen voor deze productielocatie, waarin digitalisering en efficiëntie centraal staat’, vertelt Van der Heijden in een interview met Foodbusiness. “We willen de factory of the future worden.”
23 November 2021
Cacao

Analyse Cacao

Cacao vindt seizoenspatroon terug

De cacaonoteringen in Londen en New York hebben over de maand oktober een flinke daling laten zien. Inmiddels is de prijs weer gestabiliseerd en lijkt cacao zijn seizoenspatroon teruggevonden te hebben. Maar de hoge productie en grote voorraad blijven zorgen opwekken onder analisten. Hogere malingscijfers kunnen het overtollige aanbod namelijk niet wegwerken.
23 November 2021
Cacao

Analyse Cacao

Overschot houdt cacaoprijs op relatief stabiel niveau

De ICE-notering voor cacao liet over de afgelopen weken een forse daling zien. Die trend is inmiddels gestopt. Een zijwaartse beweging is nu zichtbaar. En daar komt voorlopig geen verandering in, zo verwacht ING in een nieuwe analyse. Het overschot dat dit seizoen is ontstaan, lijkt daar de reden voor te zijn.
16 November 2021
foodbusiness Cacao

Nieuws Puratos

Puratos bouwt CO2-neutrale chocoladefabriek

De producent van Belgisch chocolademerk Belcolade, Puratos, is gestart met de bouw van een CO2-neutrale chocoladefabriek. Het is de grootste investering ooit voor het bedrijf. Dat meldt het deze week. Over twee jaar moet de eerste fase van de verbouwing zijn afgerond en over vijf jaar moet alles operationeel zijn.
9 November 2021
Cacao

Analyse Cacao

Cacao zakt terug naar normaal niveau

De vraag naar cacaoproducten valt wereldwijd tegen. Dit terwijl het aanbod groot is. Althans, een groot aanbod wordt verwacht. De oogstomstandigheden bij de twee grootste producenten, Ghana en Ivoorkust, zijn immers goed. Het heeft effect op de cacaonotering op de Intercontinental Exchange. Die is namelijk teruggezakt naar het niveau van half juli.
9 November 2021
foodbusiness Cacao

Nieuws Nutella

Colruyt in conflict over inkoopprijs van Nutella

In de filialen van de Belgische supermarkt Colruyt zijn geen potten van 400 gram Nutella meer te vinden. Dat meldt De Tijd. Ook online is het product niet meer beschikbaar. Dit heeft te maken met een conflict dat de supermarktketen heeft met Nutella-producent Ferrero. Die wil dat Colruyt meer gaat betalen om zo de stijgende grondstofkosten te compenseren. De supermarkt is het daar niet mee eens.
3 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden