Dutch Food Week

Bakkie Bruis Kickstartshow

Aangeboden door Dutch Food Week

Winnaar KickStartShow de boer op met Bakkie Bruis

De Dutch Food Week KickStartShow is gewonnen door Pablo Schultz. Hij ontwikkelde Bakkie Bruis, een sprankelende koffiefrisdrank. Met het geld dat aan de prijs verbonden is, liet hij een eerste proefbatch maken. De HAS-student vertelt in de studio van Foodbusiness over zijn plannen met zijn product.
22 April 2022

Aangeboden door Dutch Food Week

Partners vergroten bereik Dutch Food Week

De Dutch Food Week werd afgelopen jaar in een nieuw jasje gestoken. En met succes. Honderden activiteiten brachten de foodsector in de volle breedte over het voetlicht bij het grote publiek. De nieuwe strategie wordt komend jaar verder uitgerold. Bert van Wanrooij licht een tipje van de sluier in een interview met Foodbusiness.
29 December 2021
Dutch Food Week

Aangeboden door Dutch Food Week

Foodhelden gezocht met gouden idee KickStartShow

In de vorige editie van de KickStartShow behaalden de gefermenteerde kool van Sauercrowd, de bonbons van sinaasappel-reststromen van BonBorange, een gefermenteerde vissaus van RotterVisch en een overheerlijke veganistische chocoladefudge een podiumplek. Wat is deze editie the next big thing in de wereld van agrifood?
9 November 2021
Boerenbusiness appels fruit

Nieuws Dutch Food Week

'Gezonde levensstijl begint in de schoolkantine'

Nederlanders hebben sinds de coronapandemie steeds meer aandacht voor hun gezondheid. Een goede ontwikkeling, stelde het Voedingscentrum eerder al. Bij jongeren is die aandacht voor ‘gezonde voeding’ nog niet altijd aanwezig. Scholen kunnen een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de levensstijl van jongeren. Op welke manier? Dat werd besproken tijdens het webinar ‘De Gezonde Kantine’.
13 Oktober 2021
Mark van Oorloos

Interview Schouten Europe

'Twintig jaar lang kwam de plantaardige markt niet los'

Al sinds 1990 richt het Brabantse Schouten Europe zich op de plantaardige markt. Begonnen als pionier, nu opererend in een markt die overvol raakt. 'De initiatieven buitelen over elkaar heen. Twintig jaar lang kwam de markt niet los hier. Maar de laatste tien jaar hebben we de wind in de zeilen, en is de vraag enorm gegroeid,' aldus marketingmanager Mark van Noorloos van Schouten.
11 Oktober 2021
Korte Keten Automaat

Nieuws Korte keten

Korte Keten Automaat zet lokale boer in spotlight

Weten waar je voedsel vandaan komt dat, dat is dé reden waarom steeds meer consumenten in Nederland lokale producten kopen. De Korte Keten Automaat helpt daarin een handje én zet tegelijkertijd de lokale boer in de spotlight.  In maart won het concept de Wij.land Innovatieprijs en de prijzenpot is gebruikt om een prototype te ontwikkelen. Zaterdag 9 oktober, tijdens de aftrap van Dutch Food Week in Almere, werd de eerste automaat ook echt in gebruik genomen.
11 Oktober 2021
Dutch Food Week

Nieuws Dutch Food Week

Dutch Food Week officieel van start

Op de nieuwe locatie van Aeres Hogeschool in Almere is vandaag – zaterdag 9 oktober – de Dutch Food Week afgetrapt. “Jong, oud, arm en rijk. Iedereen heeft wel wat met goed en lekker eten.”, vertelt voorzitter van Dutch Food Week, Dirk Duijzer. Om voedselproductie onder de aandacht te brengen, worden de hele week verschillende activiteiten in het land georganiseerd. Daarbij zal vooral het werk van de boer in de spotlight komen te staan.
9 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Agrifoodmonitor

Duurzaamheid belangrijker bij kopen van voedsel

Bij de aankoop van voedingsmiddelen hechten Nederlandse consumenten steeds meer waarde aan duurzaamheidskenmerken als diervriendelijkheid, milieuvriendelijkheid en lokale productie. Dat blijkt uit de Agrifoodmonitor 2021 die Wageningen University & Research uitvoert in opdracht van de Topsector Agri & Food. Verder blijkt dat plantaardige vervangers steeds meer in trek zijn, maar dat degenen op basis van insecten een zeewier veel consumenten nog een stap te ver gaan.
9 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden