Dutch Food Week

insecten De Krekerij

Interview De Krekerij

'Insecten zijn de toekomst in onze voedselvoorziening'

We moeten zuiniger omgaan met onze planeet, dat is het devies. Daarom zetten steeds meer foodbedrijven actief in op duurzaamheid. Het creëren van plantaardige voedingsmiddelen is daar een onderdeel van. De Krekerij ziet het anders. Zij maken vleesproducten op basis van insecteneiwit. “Dit is de toekomst in onze voedselvoorziening.” Hoofd marketing en communicatie, Ashwien Bisnajak, vertelt er meer over. Ook gaat hij in op de meerwaarde van Dutch Food Week, dat van 9 tot en met 16 oktober plaatsvindt.
8 Oktober 2021
Harrij Schmeitz

Interview Fruit Tech Campus

Fruit Tech Campus focust op nieuwe technologie

Zaterdag 16 oktober wordt de eerste paal van de Fruit Tech Campus in Geldermalsen geslagen. Dit is een triple helix, waar onderwijs, bedrijfsleven en overheden samenkomen. Het doel? Interesse wekken van de nieuwe generatie fruittelers en zorgen dat zij (en de huidige generatie) klaar zijn voor veranderingen die plaatsvinden rond technologie en digitalisering.
6 Oktober 2021
Funk Gilde

Interview Funk Gilde

'Wij willen nummer één in vega-bittergarnituur zijn'

In de afgelopen dertig jaar hebben veel veranderingen plaatsgevonden in culinair Nederland, maar op snackgebied consumeren we al zestig jaar hetzelfde. “We eten nog steeds dezelfde snacks, vooral op vegetarisch gebied valt veel te halen”, vertelt Bob Schuitema, één van de drie oprichters Funk Gilde. Schuitema gaat in op de uitdagingen die ze bij Funk Gilde ervaren en op de Dutch Food Week, die van 9 tot en met 16 oktober wordt georganiseerd.
6 Oktober 2021
Jeroen Willemsen Foodvalley

Interview Foodvalley

Foodvalley is blij met versnelde eiwittransitie

Foodvalley NL is een (onafhankelijk) platform om innovaties in agro en food, die helpen om een duurzamer voedselsysteem te realiseren, beschikbaar te maken. Een belangrijk speerpunt is de transitie naar plantaardige eiwitten. Jeroen Willemsen, van 'innovation protein lead shift' (ook wel 'de eiwitcommissaris' genoemd) is blij dat de eiwittransitie versneld is.
5 Oktober 2021
groente

Interview Transitiecoalitie Voedsel

'Wij verbinden, met als doel een gezond voedselsysteem'

De Transitiecoalitie Voedsel is vier jaar terug opgezet door een handvol mensen die zeer gedreven zijn ons voedselsysteem duurzamer en gezonder te maken. Inmiddels is de coalitie TcV uitgegroeid tot een koplopersbeweging van ruim 200 partijen. Het doel? Organisaties verbinden om zo tot ‘een gezond leven op een gezonde planeet’ te komen.
28 September 2021
TomatoWorld

Interview Tomatoworld

Tomatoworld: 'Telen op afstand wordt belangrijker'

Tomatoworld is een plek waar het bedrijfsleven en leerlingen uit het onderwijs meer kunnen leren over de Nederlandse voedingstuinbouw. In de demokas in Honselersdijk staan 52 soorten tomatenrassen die bekeken en geproefd kunnen worden. “Wij willen uitdragen dat de tuinbouwsector staat voor toonaangevende technologie,” aldus directeur Miranda van den Ende.
23 September 2021
Banana Business Dutch Food Week

Interview Banana Business

Banana Business ziet grondstof in bananenschil

Steeds meer start-ups houden zich bezig met het terugdringen van voedselverspilling. Een van de manieren om dat te doen, is het verwerken van groente- en fruitreststromen in nieuwe, innovatieve voedingsmiddelen. Banana Business, een van de partners van Dutch Food Week, zet daar ook op in. “We maken eigenlijk een broodje shoarma of flammkuchen, maar dan anders. Namelijk met bananenschillen”, vertellen twee van de vijf initiatiefnemers in gesprek met Foodbusiness.
21 September 2021

FB TV Bert van Wanrooij

'Dutch Food Week verbindt alle schakels in de keten'

De zevende editie van de Dutch Food Week is in aantocht. Honderden activiteiten, verspreid over het land, geven de foodsector in de tweede week van oktober een podium. Met dit jaar voor het eerst in aanloop naar het evenement al veel reuring. Daarmee wordt nóg meer de verbinding gezocht in de keten, van boer tot consument. Foodbusiness is dit jaar mediapartner en spreekt met organisator Bert van Wanrooij over de plannen.
28 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden