Consumentengedrag

supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Retail

Amerikaan koopt vaker biologische versproducten

Biologische versproducten trekken steeds vaker de aandacht van Amerikaanse consumenten, blijkt uit onderzoek. De verkoop van biologische groenten en fruit is over het tweede kwartaal gestegen, terwijl er juist minder conventionele producten werden gekocht. Vooral de categorie ‘bessen’ liet een stevige omzetgroei zien.
27 Juli 2021
supermarkt varkensvlees

Achtergrond Consumenten

Dit vindt de duurzame consument belangrijk

Consumenten kijken – als het gaat om duurzaamheid – vooral naar oplossingen voor tastbare, schadelijke en zichtbare milieuproblemen. Dat blijkt uit onderzoek van Mintel. Om een steentje bij te dragen, wordt steeds vaker gerecycled of met een weekbudget gewerkt. Toch zijn de meeste consumenten van mening dat bedrijven een grotere verantwoordelijkheid hebben in het terugdringen van milieuproblematiek. Waar zouden zij zich volgens de consument op moeten focussen?
13 Juli 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Consumentengedrag

Groot deel consumenten vindt gezond eten te duur

Adviesbureau AlixPartners deed onderzoek naar de reden waarom consumenten wereldwijd wel interesse hebben in een gezondere levensstijl, maar de producten uiteindelijk niet kopen. Het resultaat? Veel van hen vinden de producten gewoonweg te duur. Ook kan het assortiment uitgebreider, vooral als het gaat om diepvriesmaaltijden.
2 Juli 2021
bier Carlsberg

Achtergrond Alcoholvrij

Brit ziet prijs alcoholvrij alternatief nog als barrière

De verkoop van alcoholvrije dranken laat wereldwijd een stijgende lijn zien, al is de acceptatiegraad in het ene land al wel groter dan in het andere. Dat verschil zie je ook tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Uit nieuw onderzoek van Lumina Intelligence blijkt dat veel Britten de prijs van het alcoholvrije alternatief nog te hoog vinden. In ons eigen kikkerlandje wordt dat niet herkend, zo meldt de Vereniging Nederlandse Brouwers desgevraagd. Hoe zit dat?
28 Juni 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Etiketten

Tweederde consumenten bestudeert ingrediëntenlijst

Producten in de supermarkt bevatten vaak een ellenlange lijst met ingrediënten. In hoeverre kijkt de consument hier naar voordat een product in het winkelmandje beland? In elk geval veel vaker dan vijf jaar geleden, zo blijkt uit onderzoek. De Consumentenbond pleit voor duidelijke regels over het gebruik van termen als 'natuurlijk' en 'puur' op etiketten.
24 Juni 2021
supermarkt belgie zuivelconsumptie

Nieuws België

België zet in op promotie eigen producten

Dat de Belgen trots zijn op ’s lands eigen producten (denk aan Vlaamse frieten en Belgische chocolade) is geen geheim. Toch lijkt het daar nóg meer op in te zetten. Zo presenteerde de Vlaamse minister van Landbouw recent het ‘Lekker van bij ons’-label en zijn er acht nieuwe producten erkend als Vlaams streekproduct.
14 Juni 2021
vlees

Nieuws Consumentengedrag

45% volwassenen is flexitariër

45% van de volwassenen in Nederland is flexitariër, zo blijkt uit het onderzoek 'Belevingen 2020' van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat houdt in dat er maximaal vier dagen per week vlees gegeten wordt. Persoonlijke redenen, zoals gezondheid of er geen behoefte aan hebben, wegen hierbij zwaarder dan klimaat en dierenwelzijn.
9 Juni 2021
chips Snacks

Achtergrond Snacks

We dineren eerder, dus we snacken 's avonds meer

De coronacrisis heeft ons leven behoorlijk veranderd. We konden niet meer uiteten, we moesten ons reisbewegingen beperken en dus werkten we afgelopen jaar vaker thuis. Dat laatste lijkt voor komende jaren overigens gemeengoed geworden. Althans, voor een aantal dagen per week. Dat thuiswerken heeft er ook toe geleid dat we eerder dineren en dat is een kans voor snackfabrikanten, zo stelt marktbureau Mintel. Immers, als we eerder eten en vervolgens voor de tv gaan hangen, dan hebben we later op de avond wel zin in wat lekkers.
31 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden