Boerderijwinkel

t Nije Hoff

Interview 't Nije Hoff

'Wij tonen hele proces: van grassprietje tot kaasplank'

Stadsboerderij 't Nije Hoff van Gert-Jan en Rick Nijhoff heeft afgelopen week de publieksprijs en circulariteitsprijs van de Drentse Architectuurprijs gewonnen. Het idee voor de stadsboerderij ontstond al in 2014, maar open voor publiek zijn ze nog steeds niet. Hoe dat kan? 'Heel veel beren op de weg.' Toch blijven Gert-Jan en Rick positief. Gert-Jan vertelt meer over de uitdagingen die ze hebben moeten doorstaan in een interview met Foodbusiness.
7 Oktober 2021
boerderijwinkel fruit Landwinkel

Achtergrond Lokale verkoop

Hoe groot is de rol van de landwinkel in de toekomst?

Het ‘nieuwe normaal’ komt steeds beter in zicht. Duidelijk is dat de drie kussen op een verjaardag verleden tijd zijn en dat lokale producten zijn intrede hebben gedaan bij Nederlandse huishoudens. De vraag is alleen waar die lokale producten in de toekomst vandaag worden gehaald: uit de boerderijwinkel of uit de supermarkt?
5 Oktober 2021
boerderijwinkel Landwinkel

Interview Landwinkel Versluis

'Randstedeling vindt weg naar landwinkel het snelst'

De stijgende huizenprijzen zijn voor degenen die zoeken naar hun droomhuis een nachtmerrie. Voor land- en boerderijwinkels is er ook een positief effect. Veel Randstedelingen trekken naar het binnenland. En juist zij zijn de doelgroep die de boerderijwinkel het snelst weten te vinden. 'Consumenten uit de Randstand zijn al wel bereid om dat extraatje te betalen voor dat onderscheidende stukjes vlees.'
4 Oktober 2021
Boerenbusiness

Interview De Vrolijke Geit

'Consument blijft weg naar landwinkel nu vinden'

De coronacrisis heeft flink wat verschuivingen teweeggebracht in het consumentengedrag. Zo gingen we volop experimenteren in de keuken en kozen we vaker voor plantaardige producten. Ook de route naar de land- of boerderijwinkel werd vaker opgezocht. En die trend zagen ze bij landwinkel De Vrolijke Geit in Putten ook. “De rijen stonden voor de winkel. En het leuke is, die consument blijft ook komen”, vertelt eigenaresse Cindy Dekker.
22 September 2021
boerderijwinkel

Achtergrond Lokale verkoop

De boerderijwinkel wint aan populariteit

De boerderijwinkel wint aan populariteit. Dat laten cijfers van marktbureau GfK en het Centraal Bureau voor de Statistiek duidelijk zien. Het aantal agrarische bedrijven dat producten op het eigen bedrijf verkoopt, is fors gestegen. En ook de consument weet de boer steeds vaker te vinden. Met name het afgelopen jaar – gedurende de coronacrisis – gingen zij steeds vaker de boer op om verse producten te halen.
3 September 2021
Poldervers en lekker

Interview Poldervers en Lekker

'Boerderijwinkel is een beleving'

Doordat meer consumenten lokaal inkopen, zijn boerderijwinkels in populariteit toegenomen. Dat merken ze ook bij boerderijwinkel 'Poldervers en Lekker' in Lelystad, waar Nicole Janssen de winkel met haar moeder runt. 'Een groot deel van de klanten die tijdens de coronacrisis hier kwam, blijft. Mensen komen hier, omdat ze graag vers eten en willen zien waar het product vandaan komt.'
2 September 2021
boerderijwinkel

Nieuws Lokale verkoop

Smaak en versheid zijn de reden om bij boer te kopen

24 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden