Lokale verkoop

Voedselbank

Interview Voedselbanken

Voedselbank: 'Gooi het niet weg, maar geef het aan ons'

Deze week is het de Verspillingsvrije week, een initiatief van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. En voedsel verspillen, dat doen we wereldwijd volop. Ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel wordt niet geconsumeerd, maar belandt op de afvalberg. Dit terwijl een groot deel hiervan nog prima geschikt is voor humane consumptie. Voedselbanken Nederland is een van de partijen die hier aandacht voor vraagt, onder meer omdat het gedoneerde aanbod terugloopt. Daarom doet het de oproep: “Gooi het niet weg, maar geeft het aan ons.”
10 September 2021
Boerenbusiness

Interview De Lokalist

De Lokalist: 'Nieuwe generatie bestelt online'

De Lokalist bundelt versproducten voor de online bezorgdienst. Zo'n 125 lokale ondernemers en boeren uit Midden-Nederland zijn op dit platform aangesloten, dat precies één jaar bestaat. 'Ons doel is om complete assortimenten van kleinschalige ondernemers landelijk beschikbaar maken,' aldus Paul van Straaten, founder van De Lokalist.
9 September 2021
boerderijwinkel

Achtergrond Lokale verkoop

Kan supermarkt in blijven zetten op lokaal?

Consumenten willen steeds vaker weten wat ze eten en waar hun voedsel vandaan komt. Daarom wordt vaker een bezoek gebracht aan de boerderijwinkel van de lokale boer. Supermarkten zien die trend en proberen op die trend in te spelen. Ze halen de streekproducten daarom naar het schap. Maar, zit de consument daar wel op te wachten?
8 September 2021
wijn

Opinie Peter van Houtert

Nederlandse wijn: een serieus verhaal

Nederlandse wijnen, stelt dat wel wat voor? Het is een vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt. Wanneer ik aan buitenlandse wijnproducenten vertel dat wij inmiddels zowat 300 hectare wijngaard hebben en dat er een kleine 170 producenten zijn (waarvan een aantal van de teelt kan leven en een prachtig bedrijf heeft waar serieuze wijn wordt gemaakt), kijkt men mij verbijsterd aan.
8 September 2021
Boerenbusiness

Interview Instock

'Bekijk dervingcijfers kritisch, dat helpt echt'

Deze week is het de Verspillingsvrije week. Ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel wordt niet geconsumeerd. Instock begeeft zich al jaren aan de frontlinie van de strijd tegen verspilling, onder meer door een groothandel met producten die tegen de datum aanlopen of waar overschotten van zijn. Hoe kijken zij naar de strijd die nu wordt gevoerd, en wat is de gouden tip voor bedrijven die zelf stappen willen zetten om verspilling tegen te gaan?
7 September 2021
boerderijwinkel

Achtergrond Lokale verkoop

De boerderijwinkel wint aan populariteit

De boerderijwinkel wint aan populariteit. Dat laten cijfers van marktbureau GfK en het Centraal Bureau voor de Statistiek duidelijk zien. Het aantal agrarische bedrijven dat producten op het eigen bedrijf verkoopt, is fors gestegen. En ook de consument weet de boer steeds vaker te vinden. Met name het afgelopen jaar – gedurende de coronacrisis – gingen zij steeds vaker de boer op om verse producten te halen.
3 September 2021
Poldervers en lekker

Interview Poldervers en Lekker

'Boerderijwinkel is een beleving'

Doordat meer consumenten lokaal inkopen, zijn boerderijwinkels in populariteit toegenomen. Dat merken ze ook bij boerderijwinkel 'Poldervers en Lekker' in Lelystad, waar Nicole Janssen de winkel met haar moeder runt. 'Een groot deel van de klanten die tijdens de coronacrisis hier kwam, blijft. Mensen komen hier, omdat ze graag vers eten en willen zien waar het product vandaan komt.'
2 September 2021
supermarkt Coop Supermarkten

Nieuws Onze Markt

Coop ziet potentie in voedselmerk Onze Markt

Coop Supermarkten ziet potentie in het nieuwe Nederlandse voedselmerk Onze Markt, waarbij de consument de eisen voor een bepaald product bepaalt. Dat maken de initiatiefnemers van Onze Markt woensdag 1 september bekend. De samenwerking houdt concreet in dat de ‘eerlijke aardappelen’ van Onze Markt eind november in bijna alle filialen van Coop te vinden zijn. “Dit is een geweldige eerste stap voor ons initiatief en ook voor Coop”, aldus initiatiefnemers Hester Schilt, Simon Schilt en Minne Baukema.
2 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden