Keurmerk

eieren

Nieuws Eieren

Onze Markt laat consument 'het ideale ei' bepalen

Onze Markt lanceert vandaag (31 maart) de 'ei-PrijsWijzer'. Het voedselmerk, dat zich inzet voor eerlijke prijzen en een transparant voedselsysteem, wil daarmee consumenten tot op detailniveau te informeren over de prijsopbouw van eieren in de supermarkt.
31 Maart 2022
supermarkt Engeland verenigd koninkrijk

Nieuws Certificering

Britse boer woedend om misbruik kwaliteitslabel

Al twintig jaar prijkt op veel Britse voedingsmiddelen het Red Tractor Label. Een keurmerk dat consumenten moet overtuigen dat het product in het Verenigd Koninkrijk is geproduceerd, en dat tegen de strengste eisen. Een toenemende groep boeren is ontevreden over het verplichte certificaat. De kosten zijn hoog en in graan wordt er volgens hun mee gesjoemeld.
29 Oktober 2021
Vegetarisch Nutri-Score

Nieuws Nutri-Score

Nutri-Score blijkt effectief, Eco-Score ook gelanceerd

Keurmerken, labels, duurzaamheidsinitiatieven. Verpakkingen wordt steeds voller, maar ook informatiever. Een aantal jaar terug introduceerde Frankrijk de 'Nutri-Score', waarmee het consumenten wilde stimuleren een gezondere keuze te maken. Een succes en inmiddels wordt het, vooral in de Europese Unie, volop toegepast. De Wereldgezondheidsorganisatie ziet het potentieel en onderzocht of het ook in andere landen kan helpen om overgewicht tegen te gaan. Wat blijkt daaruit? En, inmiddels is ook een 'Eco-Score' in de maak. Hoe werkt die precies?
26 Mei 2021
Boerenbusiness Joost van Strien

Interview Zonnegoed

'Ik heb vertrouwen in de markt voor biovegan'

Het akkerbouwbedrijf Zonnegoed van Joost van Strien en Chris Feickens heeft het eerste Biocyclic Vegan-keurmerk in Nederland ontvangen. Het betekent dat de voedselproductie op het bedrijf volledig diervrij is. 'We zijn in 2008 al begonnen met experimenteren met maaimeststoffen, omdat ik verwacht dat dit dé toekomst gaat zijn. Het moet anders, het moet beter voor de bodem. Alleen dan kunnen we de miljardenbevolking straks voeden', vertelt Van Strien in een interview met Foodbusiness.
25 Mei 2021
Planetproof

Achtergrond PlanetProof

Staan neuzen ooit dezelfde kant op bij PlanetProof?

Hoe Boerproof is PlanetProof? Dat was de hoofdvraag tijdens het webinar dat Boerenbusiness en Foodlog donderdag 11 februari organiseerden. En die vraag moest nodig gesteld worden. Immers, de kritiek op het keurmerk is niet mals en neemt alleen maar toe.
16 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Keurmerk

Keurmerken schimmig over financiën

Na de uitbreiding van de bestaande 'Beter voor Koe, Natuur en Boer'-zuivellijn, werkt Albert Heijn ook aan 'Beter voor...'-lijnen voor varkenshouders en fruittelers. Tot ergernis van bestaande milieulogo's. In de keurmerkenjungle gaat het nodige geld om.
9 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden