Rente

Sigrid Kaag

Opinie Edin Mujagic

Laks Den Haag kost ons honderden euro's extra

Extra rentelasten voor de Nederlandse Staat van tussen €5,8 en €9,2 miljard per jaar. Dat was de weinig prettige boodschap van minister van Financiën Sigrid Kaag aan de Tweede Kamer. Omgerekend gaat het om een extra rekening voor ieder van ons van tussen €340 en €540 per jaar, voorlopig elk jaar.
Donderdag 11:09 uur

FB TV Valuta

Doldwaze financiële dagen in december sturen de euro

De koers van de euro ten opzichte van de dollar kreeg op 10 november een flinke boost na het bekendmaken van de inflatiecijfers in de Verenigde Staten. Laurens Maartens, valuta-expert bij Argentex, licht de koersontwikkelingen van de euro/dollar toe en kijkt vooruit naar december. Daar zijn drie dagen achter elkaar in de agenda aangevinkt die de financiële markten nog aardig kunnen beroeren.
Woensdag 11:34 uur
Edin Mujagic

FB TV Financieel met Edin Mujagic

'Rente loopt verder op, zeker in recessiejaar 2023'

Het heeft de afgelopen weken rente- en inflatiecijfers geregend. Edin Mujagic, hoofd econoom bij OHV Vermogensbeheer, scheidt in een gesprek met Eric de Lijster met een zo optimistisch mogelijke bril het kaf van het koren op de financiële markten. Onder meer de ontwikkeling van de inflatie en de rente komen daarbij uitgebreid aan bod.
11 November 2022
financieel

Opinie Thomas de Caluwe

Centrale banken schokken de financiële markten

De Amerikaanse centrale bank Fed en de Bank of England verhogen allebei de rente met 0,75 procentpunt. De dollar sloot de afgelopen week zwakker af, ondanks positieve Amerikaanse banencijfers. China houdt het strenger coronabeleid van zero-covid aan en laat teleurstellende economische data zien. 
7 November 2022
dollar

Opinie Thomas de Caluwe

Drukke week voor de dollar in het vooruitzicht

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt de basisrente met 0,75% en sluit toekomstige verhogingen niet uit. De Amerikaanse centrale bank Fed maakt woensdag haar rentebesluit bekend, consensus ligt een vierde verhoging op rij van 0,75%. De markt verwacht een soortgelijke actie van de Britse en Australische centrale bank.
31 Oktober 2022
ecb

Nieuws Rente

ECB: Ondanks verhoging rente blijft inflatie hoog

Het lag al in de lijn der verwachting, de Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag (27 oktober) de rente met 75 basispunten verhoogd. Het is de derde keer in korte tijd dat de ECB de rente verhoogt om de inflatie te beteugelen.
27 Oktober 2022
Boerenbusiness procent

Opinie Thomas de Caluwe

ECB bepaalt basisrente bij een torenhoge inflatie

De Europese Centrale Bank (ECB) komt donderdag op de vergadering van het bestuur met een nieuwe rentebesluit. De markt verwacht een verhoging van 0,75%. De vooruitgang in een Europees prijsplafond voor Russisch gas is positief voor inflatie en de politieke saga in het Verenigd Koninkrijk blijft het pond onder druk zetten. 
24 Oktober 2022
Liz Truss

Opinie Thomas de Caluwe

De dood van Trussonomics en gevecht tegen inflatie

De Amerikaanse inflatiecijfers zorgen voor hoge EUR/USD volatiliteit, bepaalde ECB leden spreken vaker over renteverhogingen die doorlopen in 2023 en de Britse premier Liz Truss ontslaat haar minister van Financiën Kwasi Kwarteng. Het politiek risico voor het Britse pond ligt hoog.
17 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief