Elektriciteitsprijs

energie elektriciteit

Analyse Energie

Elektriciteitsprijs lager door Franse kerncentrales

De prijs van gas is deze week behoorlijk gestegen. Dit werd in gang gezet door aanvallen op Oekraïne gasopslagen en door een Iraanse aanval op het Israëlische grondgebied bleef de correctie beperkt. Door de grote productie uit hernieuwbare bronnen en gunstige resultaten van Franse kerncentrales bleef de impact op de elektriciteitsmarkt beperkt.
Dinsdag 08:00 uur
elektriciteit

Analyse Energie

Elektriciteitsprijs daalt fors door hernieuwbare energie

De gasprijs is na een korte daling weer gestegen. De hogere prijzen zijn vooral te wijten aan het naderende koudere weer. Toch blijft de prijs lager dan de prijs van LNG. Daarnaast was stroom vorige week behoorlijk goedkoop door de stevige zonne- en windkracht.
9 April 2024
elektriciteit

Analyse Energie

Energiemarkten worden minder stabiel

De prijzen van elektriciteit waren deze week verre van stabiel. Op de gasmarkt zorgen een wisselende maar relatief lage vraag en een laag aanbod van LNG voor instabiliteit. Ondertussen is ook de elektriciteitsmarkt onstabieler omdat de productie van zonne-energie het weer van windturbines overneemt.
26 Maart 2024
gas

Analyse Energie

Gasprijs stijgt ondanks forse reserves

De prijzen van elektriciteit en gas stijgen momenteel. De gasmarkt wordt op het moment getergd door verschillende verstoringen, terwijl elektriciteit duurder is geworden door ontwikkelingen in de productie van hernieuwbare energie.
19 Maart 2024
energie zonnepanelen zonneenergie

Analyse Energie

Stroomprijs instabiel door ongunstig weer

De gasprijs staat deze week licht onder druk, maar de prijs van elektriciteit is iets hoger geworden. Door de hoge vulgraden van de gasreserves blijft een stijging van de gasprijs uit. Ondertussen is de elektriciteitsmarkt tamelijk instabiel, aangezien de productie van hernieuwbare energie niet altijd even sterk is. 
12 Maart 2024
gas

Analyse Energie

Gasprijs neemt toe door grotere vraag

De prijzen van gas en elektriciteit stegen deze week licht. Door de lage prijs groeit de vraag naar gas. Met name de vraag voor de Duitse elektriciteitsproductie neemt toe. Daarnaast zorgt de lagere windkracht voor een hogere elektriciteitsprijs.
5 Maart 2024
gas

Analyse Energie

Hoe lang blijft de Europese gasprijs laag?

De gasprijs is op het moment op het laagste niveau sinds de start van de oorlog in Oekraïne. Op zich is dat een goede ontwikkeling, al bestaat het risico dat de Europese gasprijs omhooggaat door een hogere gasvraag van Aziatische landen. Ondertussen duwen de lage gasprijs en hoge productiviteit van hernieuwbare bronnen de elektriciteitsprijs omlaag.
27 Februari 2024
elektriciteit

Analyse Energie

Lagere gasprijs werkt door in stroomprijzen

De prijs van gas is deze week verder gedaald. De hoge vulgraad van de reserves en meevallers op het Noorse gasnet zorgden voor flink wat druk op de TTF. Door de lage gasprijs daalde ook de basisprijs van stroom.
20 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden