Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Analyse FrieslandCampina

Nog veel uitdagingen voor top FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft over het eerste halfjaar van 2022 op het eerste gezicht sterk verbeterde halfjaarcijfers gepresenteerd. Omzet en winst zijn flink gestegen en het management haalt lichtpuntjes naar voren. Toch is het vasthouden van de interim-uitkering is niet het enige teken dat er nog veel uitdagingen liggen voor het management. Een stevige negatieve kasstroom en diverse bijzondere waardeverminderingen geven ook te denken.
1 Augustus 2022
FrieslandCampina waterstof

Achtergrond Halfjaarcijfers

FrieslandCampina: winst neemt toe, de zorgen blijven

De reparatiewerkzaamheden bij FrieslandCampina zijn nagenoeg afgerond. Er werd in het afgelopen jubileumjaar diep gesneden in het personeelsbestand en diverse fabrieken gingen dicht. Met als doel de winstgevendheid opkrikken. Het saneringsplan lijkt zijn vruchten af te werpen, getuige de goede halfjaarcijfers. Wel helpt de wilde zuivelmarkt een handje mee. Rustig ademhalen en lang vakantie vieren kan de top in Amersfoort deze zomer niet. De onzekerheden zijn groot en dat geeft de nodige hoofdbrekens. 
21 Juli 2022
FrieslandCampina

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst FrieslandCampina ruim over de kop

FrieslandCampina heeft het resultaat in de eerste helft van dit jaar behoorlijk zien verbeteren. De fors gestegen zuivelprijzen gaven de omzet een boost. Ook de winstgevendheid van het zuivelconcern is toegenomen. Dit is mede te danken aan afzetverbetering in China. Door de onzekerheid in de markt ziet de zuivelcoöperatie geen ruimte voor een interim-nabetaling aan de leden-melkveehouders. 
20 Juli 2022
zuivel FrieslandCampina

Nieuws Bas Roelofs

Roelofs naar Johma en weg bij FrieslandCampina

Vice president Strategic Integration Bas Roelofs vertrekt bij FrieslandCampina. Hij wordt per 1 september COO bij bij Signature Foods, het moederbedrijf van onder meer Johma en Heksenkaas.
14 Juli 2022
FrieslandCampina

Nieuws DMF

FrieslandCampina verliest een sloot melk

Bij FrieslandCampina zijn de afgelopen 12 maanden maar liefst 284 leden vertrokken naar een andere verwerker. Dit is fors meer dan de afgelopen jaren en tevens een recordaantal.
12 Juli 2022
Tom Grobben

Nieuws Eiwittransitie

FrieslandCampina springt De Nieuwe Melkboer bij

De Nieuwe Melkboer en FrieslandCampina pakken samen de verdere ontwikkeling op van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven, zo hebben beide partijen bekend gemaakt. Deze alternatieven moeten ook een goed verdienmodel opleveren voor de boer.
1 Juli 2022
FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina-baas schuift aan bij klant

CEO van FrieslandCampina Hein Schumacher treedt per oktober aan bij Unilever als commissaris. Hij heeft daarvoor toestemming gekregen van zijn eigen raad van commissarissen bij FrieslandCampina.
24 Juni 2022
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina wil Friso toch niet afstoten

De afgelopen maanden gonsde het van de verkoopgeruchten, maar FrieslandCampina heeft besloten om babyvoedingmerk Friso toch zelf aan te houden. Friso is belangrijk voor het totaal portfolio, zo motiveert de zuivelcoöperatie haar beslissing.
21 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief