Keteninnovatie

Boerenbusiness Trends

Interview Food Innovation

'Voor foodtrends kijken naar maatschappij'

Verwacht als je met Boukje Derix-Bakema praat geen overzichtelijk lijstje met de 'top 10 foodtrends'. De docent van de opleiding Food Innovation aan HAS Hogeschool kijkt in haar trendlessen verder dan alleen voeding. 'Ik ben van mening dat het zaadje al eerder wordt geplant en kijk altijd breder, naar megatrends; wat zijn de ontwikkelingen in de samenleving?' Foodbusiness sprak met de docent over wat zij om zich heen ziet.
23 Juni 2021
Boerenbusiness

Interview Foodbytes!

'Start-ups koppelen aan de PepsiCo’s van deze wereld'

Een nieuwe ronde van FoodBytes! by Rabobank gaat binnenkort van start. Dat betekent nieuwe kansen voor start-ups in de agri- en foodsector om een voet tussen de deur te krijgen bij grote bedrijven over de hele wereld. Een snellere implementatie van innovaties in de foodsector, daar gaat het volgens Eline Boot van FoodBytes! by Rabobank om.
14 Mei 2021
uien

Nieuws Korte keten

Omzet uit korte keten in 2019 ruim 1 miljard euro

Nederlandse landbouwbedrijven hebben tussen het tweede kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 een omzet van €1,5 miljard gehaald uit zogenaamde 'korteketenverkoop'. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
12 Februari 2021
Boerenbusiness

Opinie Imagro

5 gouden tips voor de korte keten

Het leeuwendeel van de ondernemers in de agrofoodketen staart zich blind op de Nederlandse voedselzandloper. Hun ideaal is leveren aan de retail en zichtbaarheid in het schap. Maar in dat retailkanaal is het dringen geblazen! En waarom kiezen voor de lange route, als er ook een kortere weg is naar die 17 miljoen consumenten? Volgens Harry van Delft, Roger Engelberts en Paul Houtepen bieden korte ketens mooie kansen.
3 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Food

'De consument wordt gamechanger in foodsector'

Dat 'coronajaar 2020' veranderingen teweeg heeft gebracht in de foodsector is inmiddels bekend, maar waaraan moet je dan precies denken? Volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan van Vision on Food moet je dan denken aan meer korte ketens, de veelbesproken eiwittransitie en de culturen in Nederland. 'De consument wordt de gamechanger.'
28 Januari 2021
Unilever

Nieuws Unilever

Unilever komt met plan om waardeketen te verbeteren

Unilever heeft afgelopen week een plan gepresenteerd om tot een inclusievere samenleving te komen en de levensstandaard van de waardeketen te verhogen. De voedingsmiddelengigant wil onder andere door een 'leefbaar loon' een stap in de goede richting zetten.
26 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden