Geitenhouderij

geitenkaas

Analyse Geitenmelk

Geen prijsrally in geitenzuivel

Het contrast is groot: daar waar de zuivelprijzen (op basis van koemelk) sinds de zomervakantie hard zijn opgelopen, is het op de markt van geitenzuivel een oase van rust. De markt is in balans.
28 Oktober 2021
geiten

Interview Boerenbok

Geitenbokjes eten wordt net zo gewoon als geitenkaas

Jantine van de Kraats van Boerenbok wil dat de consumptie van geitenvlees over tien jaar net zo gewoon is als het consumeren van geitenkaas. Het stak haar dat geitenbokjes in Nederland al vrij snel worden geslacht, om te worden geëxporteerd en zo in Zuid-Europa op de menukaart belanden.
12 Oktober 2021
geiten

Analyse Geitenmelk

Geitenmelkprijs blijft hoge ogen gooien

De afgelopen twee jaar handhaafde de geitenmelkprijs zich op een relatief hoog niveau, dankzij een afgemeten balans tussen vraag en aanbod. Ook de coronapandemie kreeg geen vat op de markt van geitenmelk. De vooruitzichten zijn bovendien prima te noemen. 
28 September 2021
Boerenbusiness

Interview De Vrolijke Geit

'Consument blijft weg naar landwinkel nu vinden'

De coronacrisis heeft flink wat verschuivingen teweeggebracht in het consumentengedrag. Zo gingen we volop experimenteren in de keuken en kozen we vaker voor plantaardige producten. Ook de route naar de land- of boerderijwinkel werd vaker opgezocht. En die trend zagen ze bij landwinkel De Vrolijke Geit in Putten ook. “De rijen stonden voor de winkel. En het leuke is, die consument blijft ook komen”, vertelt eigenaresse Cindy Dekker.
22 September 2021
Zuco Dokkum

Nieuws Zuco Dokkum

Zuivelcoöperatie Zuco komt met geitenkwark

Zuivelcoöperatie Zuco gaat een geitenkwark - onder de naam 'Mekker' - op de markt brengen. Dat heeft de coöperatie het afgelopen weekend bekendgemaakt. Komende vrijdag gaat het product voor het eerst mee op de route.
21 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden