Eigen foto

Nieuws Zuco Dokkum

Zuivelcoöperatie Zuco komt met geitenkwark

21 Juni 2021 - Kimberly Bakker

Zuivelcoöperatie Zuco gaat een geitenkwark - onder de naam 'Mekker' - op de markt brengen. Dat heeft de coöperatie het afgelopen weekend bekendgemaakt. Komende vrijdag gaat het product voor het eerst mee op de route.

"We zien onszelf als ontwikkelaar van nieuwe concepten", zo meldde eigenaar Hessel Jan Sinnige van Zuco een maand geleden al bij Foodbusiness. De nu te lanceren geitenkwark is daar een resultaat van. "Dit concept is ontstaan door een simpele vraag van een jonge geitenboer. Die vroeg: Willen jullie mijn geitenmelk afnemen en geitenzuivel in de markt zetten? De jonge boer was net gestart en door omstandigheden was zijn afneemster (van de geitenkaas) ermee gestopt." Voor Zuco komt hun kracht van snel schakelen nu van pas.

"We hebben geleerd dat de zuivelmarkt veel potentieel heeft voor onze manier van denken. De geitenkwark konden we daardoor snel lanceren. De kwark heeft de structuur van een kwark die wij zelf al verkopen. In dit geval is de naam in een snelle brainstorm bedacht en heeft onze ontwerper diezelfde middag een logo gemaakt. Vier dagen later stond alles startklaar, zijn de promotiefoto's gemaakt en komende vrijdag gaat de kwark mee op de route."

True cost
Bij Zuco Dokkum (officieel Zuco U.A.) streven ze naar een 'true cost'-prijs. Voor de geitenkwark betekent dit dat de overeengekomen melkprijs ver boven de landelijke marktprijs ligt. "Het geeft de ondernemer mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. We zetten ons coöperatief in voor een truecost gebaseerd ketenresultaat."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden