Wageningen Economic Research

kaas kaasproductie foodbusiness

Nieuws Oorlog

'Kostprijsstijging is grootste uitdaging voor foodsector'

Prijsstijgingen zijn voor de voedingsindustrie een grotere uitdaging dan de beschikbaarheid van grondstoffen. De problemen zijn het grootste bij bakkerijen. In het verleden vormde energie een klein deel van de kostprijs, inmiddels is dat qua percentage vergelijkbaar met het aandeel van bloem.  
4 April 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Agrifoodmonitor

Duurzaamheid belangrijker bij kopen van voedsel

Bij de aankoop van voedingsmiddelen hechten Nederlandse consumenten steeds meer waarde aan duurzaamheidskenmerken als diervriendelijkheid, milieuvriendelijkheid en lokale productie. Dat blijkt uit de Agrifoodmonitor 2021 die Wageningen University & Research uitvoert in opdracht van de Topsector Agri & Food. Verder blijkt dat plantaardige vervangers steeds meer in trek zijn, maar dat degenen op basis van insecten een zeewier veel consumenten nog een stap te ver gaan.
9 Oktober 2021
boerderijwinkel Landwinkel

Nieuws Korte keten

Populariteit van de korte keten neemt met 25% toe

De korte keten wint hard aan populariteit. Inmiddels verkoopt bijna één op de zeven boeren en tuinders producten via een korte keten aan de consument, zo blijkt uit de monitor Korte ketens van Wageningen University & Research in opdracht van het ministerie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarmee is het aantal agrarische bedrijven dat producten afzet via de korte keten tussen 2017 en 2020 met ruim 25% gestegen.
29 Juni 2021
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Coronacrisis

'Corona verandert voedsel- en landbouwsystemen'

Door de coronapandemie is het noodzakelijk dat de voedsel- en landbouwsystemen veranderen, zo schrijft een groep van 14 onderzoekers in een Europees rapport. Alleen die manier is het volgens hen mogelijk om overal ter wereld enige vorm van voedselzekerheid te bieden.
26 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden