Reststromen

brouwgerst bier

Achtergrond Eiwit

'Volop mogelijkheden voor bierbostel in voeding'

Steeds meer partijen, ook in het bedrijfsleven, kijken naar de mogelijkheden om bierbostel op een duurzamere manier te hergebruiken. De grootste reststroom uit bierbrouwerijen wordt nu nog als voer voor met name rundvee gebruikt. In sommige landen belandt een deel zelfs nog in biovergisters. Onder andere de nutritionele eigenschappen van het product bieden echter kansen voor inzet in de humane voeding.
9 Februari 2022
Boerenbusiness appels fruit

Achtergrond Froep

Met Froep krijgt reststroom van BelOrta nieuw leven

Kinderen eten al jaar en dag (te) weinig groenten en fruit én daarnaast is voedselverspilling wereldwijd een groot probleem. Met het initiatief Froep moeten beide uitdagingen in één keer worden getackeld. Froep produceert verse soep en fruitsnacks voor verschillende basisscholen in het Belgische Borgloon. Het bijzondere? De ingrediënten voor die snacks en de soep zijn reststromen van groente- en fruitverwerker BelOrta. “We streven naar no food waste en willen zo circulair mogelijk zijn”, schrijft het.
7 Juli 2021
graanveld brouwgerst

Interview Reststromen

Tonijnvervanger uit reststroom van bier

Een tonijnvervanger gemaakt met eiwit uit moutkiemen, een reststroom van de bierbrouwerij; het is een van de eiwittoepassingen waar Biorefinery Solutions aan werkt. De tonijnvervanger wordt binnenkort door een partner op de markt gebracht. Het foodtech bedrijf is al langer succesvol bezig met het verwerken van uienreststromen.
24 Juni 2021
PeelPioneers

Nieuws Sinaasappelschillen

PeelPioneers vervangt E461 met bindmiddel uit schillen

PeelPioneers maakt ingrediënten uit sinaasappelschillen voor onder meer de voedingsindustrie. In de pas geopende nieuwe fabriek gaat de scale-up de productielijn uitbreiden. Het bedrijf verwacht veel van een functionele vezel die bindmiddel methylcellulose (E 461) kan vervangen. Dat E-nummer wordt gebruikt in veel producten, waaronder vleesvervangers.
18 Juni 2021
aardappelschillen

Achtergrond Reststromen

Wat te doen met reststromen uit foodsector?

Uit de meest recente cijfers van de Wereldbank blijkt dat de mondiale afvalproductie tot 2050 met meer dan 70% toeneemt tot 3,4 miljard ton. Slechts 8,6% hiervan wordt weer terug in de economie gebracht. Dat percentage moet hoger, stellen veel milieu- en natuurorganisatie. Het tegengaan van verspilling staat ook hoog op de agenda in Brussel. Het verwaarden van reststromen is een van de vele manieren om hier als bedrijf mee aan de slag te gaan.
9 Juni 2021
aardappelen schillen

Nieuws Horecava

'Bewust zijn van verspilling levert flink wat geld op'

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank organiseren ook dit jaar de 'Food Waste Challenge'. Met deze challenge moeten horecabedrijven zich bewust worden van hoeveel ze op jaarbasis verspillen. 'Als je je bewust bent van wat je verspilt, dan kan dat flink wat geld onderaan de streep opleveren', zo vertelt Jos Klerx, sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank.
3 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden