Koolzaadolie

supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
koolzaad

Analyse Grondstoffen

Prijsstijging koolzaadolie weer over de top heen

Voor koolzaadolie zag de markt er de laatste weken weer iets positiever uit dan eind januari. De notering in de EU is licht aangetrokken, maar de opleving van de prijs zwakt inmiddels weer af.
26 Februari 2024
koolzaad

Analyse Grondstoffen

Prijs koolzaadolie gestaag verder onder druk

De prijs van koolzaadolie is de laatste maanden gestaag verder gedaald, nu weer tot onder die van palmolie. Oorzaak is een royale beschikbaarheid van het product. Daarbij zijn er, ondanks een oplopend gebruik, ook nog steeds flinke voorraden die nog niet op de markt zijn gebracht. Tevens is er stevige concurrentie van andere plantaardige oliën.
29 Januari 2024
koolzaad

Analyse Grondstoffen

Onverwacht snelle omslag in markt koolzaadolie

Degenen die hebben gewacht met de koop van koolzaadolie voor humaan gebruik, zien hun geduld momenteel beloond. Het grootste deel van het jaar was koolzaadolie relatief sterk geprijsd, de laatste weken staat de prijs merkbaar onder druk. Daarmee wijkt koolzaadolie ook nog eens af van de meeste andere eetbare oliën.
27 November 2023
koolzaad

Analyse Grondstoffen

Goede oogst maakt koolzaadolie goedkoper

Na een piek midden september is de prijs voor koolzaadolie voor humane consumptie de laatste weken geleidelijk gedaald tot nu ruim $1.000 per ton (cif Rotterdam). Oorzaak is de prijsdaling bij vrijwel alle eetbare oliesoorten vanwege een royaal aanbod en een zwakke vraag.
30 Oktober 2023
Koolzaadolie

Analyse Grondstoffen

Prijs koolzaadolie in stabieler vaarwater

De prijs voor koolzaadolie voor humaan gebruik is de laatste maand relatief stabiel gebleven. Dit geldt in ieder geval voor het product zoals dat in Rotterdam wordt verhandeld. De markt lijkt ook verder redelijk stabiel te blijven, al valt de oogst in sommige landen iets tegen.
4 September 2023
koolzaad

Analyse grondstoffen

Prijsdaling koolzaadolie lijkt ten einde te komen

Koolzaadolie lijkt, net als de andere eetbare oliën, weer duurder te gaan worden door alle onrust in het Zwarte Zeegebied. Koolzaadolie reageerde tot nog toe langzaam op de ontwikkelingen, maar een reactie kan niet uitblijven nu kopers vaker alternatieven gaan zoeken voor onder meer zonnebloemolie.
7 Augustus 2023
koolzaad

Analyse Grondstoffen

Prijs koolzaadolie trekt weer stevig aan

De koolzaadolienotering is in de voorbije maand waar aardig uit het dal geklommen. Waar de prijs een groot deel van de maand mei behoorlijk goedkoper was dan palmolie, is de prijs vervolgens weer gestegen en is raap/koolzaadolie nu zo'n $50 per ton duurder.
10 Juli 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden